24. oktobar 2022. Treća sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

24. oktobar 2022. Treća sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

Ponedeljak, 24. oktobar 2022.

Treća sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

Na sednici Odbora koja je održana 24. oktobra 2022. godine, van sedišta Narodne skupštine, u Skupštini opštine Inđija, članovi Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu razmotrili su sledeće tačke dnevnog reda:


  1. Uticaj poljoprivrede na životnu sredinu;
  2. Odluka o obrazovanju Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim - najnerazvijenijim područjima Republike Srbije - područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi;
  3. Problemi u poljoprivredi, žetva, berba, jesenja setva i problemi u plasmanu poljoprivrednih proizvoda i
  4. Preporuka Odbora da se izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije obezbede sredstva za isplatu zaostalih podsticaja u poljoprivredi.
Pre prelaska na dnevni red sednice, prisutnima se obratio predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

O uticaju poljoprivrede na životnu sredinu, govorila je državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Blagojević.

Odbor je u nastavku rada doneo Odluku o obrazovanju Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim - najnerazvijenijim područjima Republike Srbije - područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, a za predsednika Pododbora izabran je Milija Miletić.

O problemima u poljoprivredi, koji se odnose na žetvu, berbu, jesenju setvu i o problemima u plasmanu poljoprivrednih proizvoda govorili su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: pomoćnici ministra Aleksandar Bogićević i Nenad Vujović, pomoćnik direktora Uprave za agrarna plaćanja Bojan Živković, predstavnica Grupe za praćenje uticaja promene klime na sektor poljoprivrede Dragana Drobnjak.

Sednici su prisustvovali i predstavnici relevantnih poljoprivrednih udruženja.

Nakon rasprave, Odbor je utvrdio zaključke povodom razmatranja navedenih tačaka dnevnog reda.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Marijan Rističević, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Nikola Bokan, Milica Obradović, Vesna Nedović, Milija Miletić, Momir Stojilković, Arpad Fremond, Dijana Radović, Dejan Bulatović, Zoran Sandić, Miroslav Aleksić, Srđan Milivojević, Sanja Marić, Života Starčević, Milovan Jakovljević, Jelisaveta Veljković i Momčilo Vuksanović, kao i narodna poslanica dr Jelena Kalajdžić.

Sednica van sedišta Narodne skupštine održana je uz projekta „Jačanje parlamentarne demokratije i inkluzivnog političkog dijaloga“, koji sprovodi UNDP uz podršku Švajcarske.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Foto galerija


Video (1)

Ponedeljak, 24. oktobar 2022. | Treća sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu 24.10.2022.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2