Sreda, 15. jun 2011.

Treće vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2011. godini

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije prof. dr Slavica Đukić-Dejanović sazvala je, na zahtev 122 narodna poslanika, Treće vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2011. godini, za sredu, 15. jun 2011. godine, sa početkom u 10 časova.


U Zahtevu za održavanje vanrednog zasedanja određen je sledeći dnevni red:

1.Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansiranju lokalne samouprave, koji su podnela 24 narodna poslanika poslaničke grupe Ujedinjeni regioni Srbije (G17 plus i ZZŠ).

Pre prelaska na rad po utvrđenom dnevnom redu narodni poslanici iskoristili su pravo po članu 286. Poslovnika, izuzetno, odlukom predsednice Narodne skupštine, u sredu, 15.juna, zatraživši obaveštenja i objašnjenja. Pravo po ovom članu iskoristili su narodni poslanici Ivan Andrić, Riza Halimi, Srđan Spasojević, Željko Tomić i Zoran Krasić.

Predsedavajuća sednici, potpredsednica Narodne skupštine Gordana Čomić obavestila je narodne poslanike da se u Maloj sali održava forum pod nazivom «Ispravljanje istorijske nepravde sa restitucijom imovine u Srbiji: kako i kada» u organizaciji Službenog glasnika i GIZ-a. Takođe, potpredsednica Čomić obavestila je narodne poslanike i pozvala ih da sutra, u četvrtak, 16.juna, sa početkom u 14 časova, u Centralnom holu Doma Narodne skupštine, prisustvuju promociji nove internet stranice Narodne skupštine.

U nastavku rada, Predlog zakona izmenama i dopunama Zakona o finansiranju lokalne samouprave obrazložio je predstavnik predlagača, narodni poslanik Mlađan Dinkić, predsednik Poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije.
Do kraja dana narodni poslanici vodili su i okončali raspravu u načelu o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansiranju lokalne samouprave.

Drugog dana rada, 21. juna, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa Laslo Varga, Konstantin Arsenović, Ivan Andrić, Zoran Nikolić, Nemanja Šarović, Aleksandar Jugović i Velimir Ilićiskoristili su mogućnost da postavljaju pitanja, odnosno zatraže obaveštenje ili objašnjenje u skladu sa članom 286. Poslovnika.

Narodna skupština vodila je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansiranju lokalne samouprave.

Predsedavajuća sednici, potpredsednica Narodne skupštine Gordana Čomić pozdravila je, u ime narodnih poslanika i u svoje ime, studente sa Arkadija Univerziteta, koji su koji su pratili deo sednice sa galerije Velike sale.

U popodnevnom delu sednice, Narodna skupština zaključila je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansiranju lokalne samouprave.

Potpredsednica Narodne skupštine Gordana Čomić odredila je ponedeljak, 27. jun 2011. godine, sa početkom u 10 časova, kao Dan za glasanje o jedinoj tački dnevnog reda Trećeg vanrednog zasedanjaNarodne skupštine Republike Srbije u 2011. godini.

U Danu za glasanje, 27. juna, Narodna skupština usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansiranju lokalne samouprave.

Narodna skupština odlučivala je i o povredama Poslovnika na koje su narodni poslanici ukazivali u toku sednice i odlučila da ni u jednom slučaju nisu bile povređene odredbe Poslovnika.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje jedine tačke dnevnog reda ove sednice i odlučivanje o njoj, predsednica Narodne skupštine prof. dr Slavica Đukić-Dejanović zaključila je Treće vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2011. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3