Ponedeljak, 26. januar 2009. - Ponedeljak, 2. februar 2009.

Treće vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije prof. dr Slavica Đukić-Dejanović sazvala je, na zahtev 168 narodnih poslanika, Treće vanredno zasedanje Narodne skupštine u 2009. godini za četvrtak, 22. januar, ali je ova sednica odložena za ponedeljak, 26. januar, sa početkom u 10,00 časova.Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije prof. dr Slavica Đukić-Dejanović sazvala je, na zahtev 168 narodnih poslanika, Treće vanredno zasedanje Narodne skupštine u 2009. godini za četvrtak, 22. januar, ali je ova sednica odložena za ponedeljak, 26. januar, sa početkom u 10,00 časova.

U Zahtevu za održavanje vanrednog zasedanja određen je sledeći dnevni red:

1. Predlog odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine
Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koji je podnela
predsednica Narodne skupštine prof. dr Slavica Đukić-Dejanović

2. Predlog odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne
komisije, koji je podnela narodna poslanica Nada Kolundžija i

3. Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike
Srbije, koji je podnela Poslanička grupa G 17 Plus.


U prepodnevnom delu sednice, Narodna skupština vodila je jedinstveni pretres o Predlogu odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine u međunarodnim parlamentarnim institucijama. U višečasovnoj polemici, narodni poslanici raspravljali su o razlozima neblagovremenog donošenja odluke o sastavu devet stalnih delegacija koje predstavljaju Srbiju u međunarodnim organizacijama i institucijama.


Tokom sednice, narodni poslanici su ukazivali na povrede Poslovnika i vodili raspravu mimo dnevnog reda.

Drugog dana rada, 27. januara, Narodna skupština nastavila je rad jedinstvenim pretresom o Predlogu odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

Tokom sednice, narodni poslanici su ukazivali na povrede Poslovnika i vodili raspravu mimo dnevnog reda.

Trećeg dana rada, 28. januara, narodni poslanici nastavili su raspravu o prvoj tački dnevnog reda sednice Trećeg vanrednog zasedanja Narodne skupštine u 2009. godini.

Tokom sednice, narodni poslanici su pored rasprave o dnevnom redu, raspravljali i o drugim temama mimo dnevnog reda i ukazivali na povrede Poslovnika.

Do kraja dana, Narodna skupština obavila je jednistveni pretres o Predlogu odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama.


Četvrtog dana rada, 29. januara, Narodna skupština vodila je jedinstveni pretres o Predlogu odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji je podnela narodna poslanica Nada Kolundžija.

U nastavku rada, Narodna skupština obavila je jedinstveni pretres o Predlogu odluke o izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa G 17 Plus.

Pošto je obavljen jedinstveni pretres o sve tri tačke dnevnog reda Trećeg vanrednog zasedanja Narodne skupštine u 2009. godini predsedavajuća sednici, potpredsednica Narodne skupštine Gordana Čomić odredila je kao Dan za glasanje, ponedeljak, 2. februar 2009. godine, s početkom u 11 časova.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje Narodna skupština usvojila je većinom glasova narodnih poslanika (151) Predlog odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koji je podnela predsednica Narodne skupštine prof. dr Slavica Đukić-Dejanović.

Za usvajanje Predloga odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji je podnela narodna poslanica Nada Kolundžija, glasao je 181 narodni poslanik, dok je za Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa G 17 Plus, glasalo 145 narodnih poslanika.

U Danu za glasanje, Narodna skupština je odlučivala i o povredama Poslovnika na koje su tokom sednice ukazali narodni poslanici i odlučila da ni u jednom slučaju nisu povređeni članovi Poslovnika.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje svih tačaka dnevnog reda i odlučivanje o njima, predsednica Narodne skupštine prof. dr Slavica Đukić-Dejanović zaključila je Treće vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2009. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1