Utorak, 17. novembar 2020.

Treća sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

Na Trećoj sednici Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, održanoj 17. novembra, razmotrena je Informacija o radu Ministarstva privrede za period jul–septembar 2020. godine, kao i izveštaji Ministarstva o stanju postupka privatizacije za avgust i septembar tekuće godine.


Predsednik Odbora Veroljub Arsić je, u okviru uvodnog obraćanja, novoizabranoj ministarki privrede poželeo dobrodošlicu na sednicu Odbora i uspeh u radu. Takođe, istakao je da je sednicu sazvao kako bi se, kroz izveštaje koji su na dnevnom redu, videli rezultati ozbiljnih ulaganja u privredu koje je država imala u proteklom periodu, kao i u njeno očuvanje kada pandemija prestane.

Ministarka privrede Anđelka Atanacković istakla je da će ministarstvo u predstojećem periodu dosta raditi na privatizaciji i da će država, kao i u prethodnom periodu, uraditi sve što je u njenoj moći da pomogne i podrži privredne grane i subjekte koji su pretrpeli gubitke usled pandemije koronavirusa.

Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede naglasio je, predstavljajući Informaciju o radu ministarstva, da je Srbija jedna od retkih zemalja koja je našla adekvatne mere i način da podrži privredu u trenutku krize uslovljene koronavirusom, posebno mala i srednja preduzeća.

Članovi Odbra jednoglasno su prihvatili Informaciju o radu Ministarstva privrede za period jul–septembar 2020. godine, kao i izveštaje Ministarstva o stanju postupka privatizacije za avgust i septembar tekuće godine.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Veroljub Arsić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova: Dragomir Karić, Aleksandra Čamagić, Nenad Krstić, Adrijana Pupovac, Vesna Stambolić, Janko Langura, Snežana Petrović, Miloš Banđur, Nataša Ljubičić,Zoran Tomić, Ivana Popović, Ana Beloica, Snežana Paunović, Uglješa Marković i Jasmina Karanac.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Utorak, 17. novembar 2020. | Treća sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku 17.11.2020.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5