Ponedeljak, 25. januar 2021.

Treća sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

Na sednici, održane 25. januara, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Islamske Republike Irana u oblasti zaštite bilja i biljnog karantina, koji je podnela Vlada.


Predstavnica Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Blagojević istakla je da je Vlada Zaključkom koji je donela na sednici održanoj 16. marta 2018. godine utvrdila Osnovu za zaključivanje Sporazuma o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Islamske Republike Irana u oblasti zaštite bilja i biljnog karantina i ovlastila Branislava Nedimovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da, u ime Vlade potpiše Sporazum.

Sporazum o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Islamske Republike Irana u oblasti zaštite bilja i biljnog karantina potpisan je u Beogradu, 21. juna 2018. godine. Ovim sporazumom uređuju se pitanja od značaja za saradnju dve zemlje u oblasti biljnog karantina i zaštite bilja.

Nakon diskusije koja je usledila Odbor je prihvatio Predlog zakona.
Sednici je predsedavao predsednik Odbora Marijan Rističević, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova Odbora Momir Stojilković, Jelisaveta Veljković, Olja Petrović, Velibor Stanojlović, Nenad Filipović, Milija Miletić, dr Ljubinko Rakonjac, Stanislava Janošević, Nikola Kožović, Arpad Fremond, Veroljub Matić, Tijana Davidovac i Žarko Bogatinović.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Ponedeljak, 25. januar 2021. | Treća sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu 25.01.2021.