Utorak, 24. novembar 2020.

Treća sednica Odbora za kulturu i informisanje

Članovi Odbora za kulturu i informisanje su na sednici, održanoj 24. novembra utvrdili Listu kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije koju je predložio nadležni Odbor Narodne skupštine.


Predsednica Odbora Sandra Božić obavestila je članove Odbora da je 6. novembra poslaničklim grupama i narodnim poslanicima koji nisu članovi poslaničkih grupa upućen javni poziv za predllog kandidata za članove Saveta REM, sa rokom od 15 dana da Odboru dostave predlog dva kandidata. Tom pozivu odazvala se samo Poslanička grupa „Aleksandar Vučić – za našu decu“, te je Odbor utvrdio da Listu kandidata za članove Saveta REM čine Olivera Zekić i Miloš Gajović.

Na sednici je utvrđena i Lista kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, kao i Lista organizacija koje zajedno čine jedinstvenog ovlašćenog predlagača, a koje su predložile crkve i verske zajednice. Božić je navela da su Srpska pravoslavna crkva, Islamska zajednica Srbije, Beogradska nadbiskupija, Jevrejska verska zajednica, Evangelistička hrišćanska crkva i Slovačka evangelistička crkva zajedno dostavile predlog dva kandidata za Savet REM-a – Aleksandru Janković i Snežanu Miljković. Ona je navela i da će Odbor na narednoj sednici obaviti javni razgovor sa kandidatkinjama koje su predložile crkve i verske zajednice.

U nastavku sednice, članovi Odbora jednoglasno su utvrdili konačni predlog dva kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, koji se bira na predlog nadležnog Odobora za kulturu i informisanje. Imajući u vidu da se na utvrđenoj Listi kandidata koji se biraju na predlog nadležnog Odbora za kulturu i informisanje nalaze već dva kandidata, konačni predlog dva kandidata za članove Saveta REM, koji Odbor upućuje Narodnoj skupštini na razmatranje i usvajanje, čine Olivera Zekić i Miloš Gajović. Predsednica Odbora navela je i da će na narednoj sednici Odbora biti obavljen javni razgovor sa navedenim kandidatima.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Sandra Božić, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora Željko Tomić, Vuk Mirčetić, Samira Ćosović, prof. dr Marko Atlagić, Snežana Paunović, Anamarija Viček, Lav-Grigorije Pajkić, Milica Obradović, Aleksandar Čotrić, Aleksandar Jovanović, mr Jadranka Jovanović, Miloš Terzić, Nebojša Bakarec, Ljubomir Marić i Ivana Popović.


Odbori vezani za ovu aktivnost

Video (1)

Utorak, 24. novembar 2020. | Treća sednica Odbora za kulturu i informisanje 24.11.2020.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31