predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić i premijer Kraljevine Esvatini Ambroz Dlamini

predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić i premijer Kraljevine Esvatini Ambroz Dlamini

Četvrtak, 17. decembar 2020.

Telegram saučešća predsednika Skupštine Ivice Dačića povodom smrti Ambroza Dlaminija, premijera Kraljevine Esvatini

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić uputio je telegram saučešća povodom smrti Ambroza Dlaminija, premijera Kraljevine Esvatini.


“Sa velikim žaljenjem sam primio vest o smrti Njegove Ekselencije Ambroza Dlaminija, premijera Kraljevine Esvatini. U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje ime molim Vas da primite izraze mog najiskrenijeg saučešća povodom iznenadne smrti Vašeg kolege i sunarodnika, a mog dragog prijatelja.

Imao sam veliku čast da tokom posete Kraljevini Esvatini upoznam Ambroza Dlaminija i razgovaram sa njim o suštinski važnim pitanjima za naše dve zemlje, između ostalog o razvoju saradnje, o očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, jednom od ključnih pitanja za male zemlje poput naših, kao i o mogućem povlačenju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvane „Republike Kosovo“.

Na žalost, pandemija izazvana virusom Kovid-19 odnela je ove godine mnogo života i mnoge porodice širom sveta pretrpele su tragične posledice zbog ove nevidljive nemani. Molim Vas da moje saučešće i izraze solidarnosti zbog ovog nenadoknadivog gubitka prenesete Vladi Esvatinija, Senatu, članovima porodice A. Dlaminija, kao i prijateljskom narodu Kraljevine Esvatini.

Primite i ovom prilikom izraze mog dubokog poštovanja.”Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
utorak, 5. jul
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja