28. decembar 2015. Svečano uručenje uverenja polaznicima Pilot-kursa „Skupštinska kontrola i nadzor sektora bezbednosti“

28. decembar 2015. Svečano uručenje uverenja polaznicima Pilot-kursa „Skupštinska kontrola i nadzor sektora bezbednosti“

Ponedeljak, 28. decembar 2015.

Svečano su uručena uverenja polaznicima Pilot-kursa „Skupštinska kontrola i nadzor sektora bezbednosti“

U Domu Narodne skupštine svečano su uručena uverenja polaznicima Pilot-kursa „Skupštinska kontrola i nadzor sektora bezbednosti“.


Pukovnik Zoran Lučić, načelnik Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane Vojne akademije pozdravio je prisutne i naveo da je cilj današnje aktivnosti uručenje uverenja i odavanje priznanja polaznicima Pilot-kursa za postignute rezultate. On je naveo da je Pilot-kurs „Skupštinska kontrola i nadzor sektora bezbednosti“, realizovan u okviru projekta „Razvoj kapaciteta narodnih poslanika za nadzor sektora bezbednosti“ sa ciljem unapređenja kapaciteta Narodne skupštine za nadzor navedenog sektora.

Pukovnik Miroslav Talijan, načelnik Škole nacionalne odbrane Vojne akademije, istakao je da su polaznici Pilot-kursa, tokom realizacije ispunili sve postavljene ciljeve i zadatke. Naveo je da je cilj projekta unapređenje nadzornih kapaciteta Narodne skupštine, kako bi narodni poslanici još efikasnije obavljali svoju nadzornu funkciju. Pukovnik Talijan je govorio o aktivnostima realizovanim tokom održavanja kursa i zahvalio se predstavnicima Misije OEBS-a u Srbiji, Narodne skupštine, Ministarstava odbrane i Vojske Srbije. On je istakao da je ovaj projekat omogućio uspostavljanje još čvršćih veza između najvažnijih institucija našeg i međunarodnog sistema bezbednosti.

Jan Lunberg, predstavnik Odeljenja za demokratizaciju, Misije OEBS-a u Srbiji zahvalio se narodnim poslanicima i predstavnicima Vojne akademije na uspešnoj realizaciji aktivnosti u okviru Pilot-kursa i ukazao značaj saradnje između predstavnika Vojske Srbije i Narodne skupštine. On je u svoje, i u ime šefa Misije OEBS u Beogradu Petera Burkharda čestitao polaznicima uspešan završetak kursa.

Nakon uručenja uverenja polaznicima Pilot-kursa „Skupštinska kontrola i nadzor sektora bezbednosti“, general-major Goran Zeković, načelnik Vojne akademije poželeo je učesnicima sreću u radu i naveo da je Vojna akademija otvorena za dalju saradnju.

Marija Obradović, predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i polaznica Pilot-kursa zahvalila se predstavnicima Misije OEBS-a u Srbiji, Ministarstva odbrane i polaznicima kursa na saradnji i učešću. Ona je ocenila da će nadzor nad sektorom bezbednosti biti jedan od prioriteta rada narodnih poslanika, kao i da održavanje ovakvih kurseva treba da postane deo prakse u Narodnoj skupštini. Obradović je ocenila da prisustvo predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u Narodnoj skupštini, predstavlja značajan korak u poboljšanju komunikacije između tih institucija.

Pilot-kurs pod nazivom "Skupštinska kontrola i nadzor sektora bezbednosti" pohađalo je 14 polaznika, narodni poslanici Marija Obradović, Dubravka Filipovski, Suzana Šarac, Miloš Tošanić, Marko Đurišić, Nenad Nikolić, Aleksandar Marković, Borisav Kovačević i Siniša Maksimović i predstavnici Službe Narodne skupštine. Pilot-kurs predstavlja zajednički projekat Misije OEBS u Beogradu, Narodne skupštine i Vojne akademije.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
petak, 9. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja