Ponedeljak, 7. april 2008.

Suzana Grubješić razgovarala sa predsednikom Parlamentarne skupštine OEBS-a

Šef Stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Suzana Grubješić primila je danas u Domu Narodne skupštine delegaciju Parlamentarne skupštine OEBS-a, koju je predvodio njen predsednik Joran Lenmarker.Šef Stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Suzana Grubješić primila je danas u Domu Narodne skupštine delegaciju Parlamentarne skupštine OEBS-a, koju je predvodio njen predsednik Joran Lenmarker. U delegaciji su bili i specijalni predstavnik za Jugoistočnu Evropu u PS OEBS-a Roberto Bateli i ambasador Andreas Notel.

Predsednik Lenmarker je istakao da je cilj ove posete upoznavanje sa političkom situacijom u Srbiji uoči vanrednih parlamentarnih izbora, na koje će i PS OEBS-a uputiti posmatračku misiju. On je izrazio uverenje da će izbori proteći regularno i uputio poruku da i Srbija treba da postane član porodice evropskih naroda, naglašavajući da ova parlamentarna skupština podržava priključenje Srbije Evropskoj uniji.

Lenmarker je istakao da OEBS, kao organizacija zadužena za bezbednost i saradnju, smatra da se samo kroz saradnju može doći do mira i stabilnosti u Evropi i podržava postepeno priključenje zemalja zapadnog Balkana u evropske integracije. “Želimo da uputimo jasan signal Srbiji da i nju vidimo kao deo tog procesa”, istakao je predsednik PS OEBS-a.

Govoreći o političkoj situaciji u zemlji, Suzana Grubješić je posebno naglasila da je na delu teritorije Srbije jednostrano i protivpravno proglašena takozvana država Kosovo, sa čime se nikada nećemo saglasiti, i ocenila da je to najteži problem sa kojim se suočavamo. Ona je, takođe, naglasila da priključenje Srbije Evropskoj uniji ostaje njen prioritet.

Suzana Grubješić je upoznala goste i sa političkom scenom u Srbiji uoči izbora.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
subota, 5. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja