10. jul 2018. Susret predsednice Poslaničke grupe prijateljstva sa Italijom sa ambasadorom Italije u Srbiji

10. jul 2018. Susret predsednice Poslaničke grupe prijateljstva sa Italijom sa ambasadorom Italije u Srbiji

Utorak, 10. jul 2018.

Susret predsednice Poslaničke grupe prijateljstva sa Italijom sa ambasadorom Italije u Srbiji

Predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa Italijom dr Aleksandra Tomić razgovarala je u Narodnoj skupštini sa ambasadorom Republike Italije u Srbiji Nj.E. Karlom Lo Kašoom, o bilateralnim odnosima dve zemlje i perspektivama evropskih integracija Srbije.


Predsednica PGP sa Italijom dr Aleksandra Tomić istakla je da su Srbija i Italija bliske i prijateljske države, čiji su odnosi na nivou strateškog partnerstva. Tomić je navela i da je saradnja parlamenata na visokom nivou, o čemu svedoči intenzivna razmena poseta parlamentarnih delegacija u prethodnom periodu.

Predsednica PGP sa Italijom istakla je da je članstvo u EU strateški cilj Srbije, i da je Srbija posvećena reformama i harmonizaciji domaćeg zakonodavstva sa evropskim, kako bi postigla taj cilj, kao i dijalogu sa Prištinom. Aleksandra Tomić posebno se zahvalila Italiji na podršci koju pruža Srbiji na putu evropskih integracija, ističući da je Italija snažan zagovornik ubrzanog pristupa Srbije i država regiona Zapadnog Balkana EU.

Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo naveo je da Italija podržava i ceni posvećenost Srbije evropskim integracijama, regionalnoj saradnji i dijalogu sa Prištinom. Srbija je lider Zapadnog Balkana u pretpristupnim pregovorima i ključna za stabilnost ovog regiona, naveo je ambasador Italije.

Tokom razgovora bilo je reči i o ekonomskoj saradnji dve države. Sagovornici su zajednički ocenili da trgovinska razmena između Srbije i Italije beleži konstantni rast. Istaknuto je da preko 600 italijanskih firmi posluje u Srbiji, kao i da je to uticalo na otvaranje novih 25.000 radnih mesta, što predstavlja obostranu korist. Ambasador Lo Kašo je naveo i da je Italija najveći uvoznik srpskih proizvoda.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
Nedelja, 17. februar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja