14. jul 2015. Predsednica Narodne skupštine u razgovoru sa predsednikom Evropskog parlamenta

14. jul 2015. Predsednica Narodne skupštine u razgovoru sa predsednikom Evropskog parlamenta

Utorak, 14. jul 2015.

Susret predsednice Narodne skupštine i predsednika Evropskog parlamenta

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom, koji je tim susretom započeo posetu Srbiji.


Gojković je na sastanku sa Šulcom rekla da je Srbija posvećena procesima evrointegracija i da je odlučno opredeljena za dalje sprovođenje reformi.

Predsednica Narodne skupštine je ukazala da je za Srbiju važno što Evropska unija prepoznaje ostvareni napredak naše zemlje i navela da očekuje što skorije otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja.

Gojković je podsetila da u aktuelnom sazivu parlamenta postoji puna podrška evropskim integracijama, na osnovu jasno izražene volje građana na izborima.

Šulc je naglasio da „Srbija pripada Evropi i da su vrata Evropske unije otvorena za Zapadni Balkan“, kao i da Srbija i EU moraju da ulažu u nastavak predstojećeg procesa evrointegracija. On je posebno naglasio da se članstvo Srbije u EU treba posmatrati kao zajednički cilj Srbije i Unije.

Šulc je izrazio podršku evropskih struktura regionalnoj politici mira i stabilnosti koju vodi Srbija.

Gojković je ukazala da je naša zemlja posvećena unapređenju regionalnih odnosa i naglasila da Srbija neće odustati od politike saradnje, mira i stabilnosti. Predsednica Narodne skupštine je istakla da postoji interes da zemlje regiona sarađuju u mnogim oblastima, posebno u ekonomiji i infrastrukturi.

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc obratiće su sutra narodnim poslanicima na Posebnoj sednici parlamenta.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5