16. jul 2019. Članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Španijom i ambasador Španije u Srbiji

16. jul 2019. Članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Španijom i ambasador Španije u Srbiji

Utorak, 16. jul 2019.

Susret članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Španijom i ambasadora Španije u Srbiji

U Domu Narodne skupštine, predsednik i članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Španijom razgovarali su sa novoimenovanim ambasadorom Španije u Srbiji Nj.E. Raulom Bartolomeom Molinom.


Predsednik PGP sa Španijom Balint Pastor je na početku sastanka ukazao na odlične sveukupne odnose dve zemlje i izneo podatak da PGP sa Španijom u Narodnoj skupštini broji 54 člana, što dodatno govori o bliskosti dva naroda. Istakao je da između Srbije i Španije nema otvorenih pitanja i posebno se zahvalio ambasadoru Španije na doslednom i principijelnom stavu te države baziranom na poštovanju međunarodnog prava, po pitanju nepriznavanja samoproglašene nezavisnosti Kosova.

Pastor je izrazio nadu da će španska delegacija biti predstavljena na najvišem nivou na predstojećoj 141. skupštini Interparlamentarne unije, koja će se održati od 13. do 17. oktobra ove godine, u Beogradu i da će to biti prilika za dodatno unapređenje parlamentarne saradnje dve zemlje.

Ambasador Molina naglasio je da je Srbija ključna za stabilnost regiona, važan i pouzdan partner EU i ukazao na snažnu podršku Španije daljem napretku Srbije na putu ka EU. Molina se zahvalio na podršci Srbije teritorijalnom integritetu Španije i dodao da će njegova zemlja ostati dosledna po pitanju poštovanja međunarodnog prava i očuvanja teritorijalnog integriteta.

Tokom razgovora ocenio je da je od velikog značaja, za obe zemlje, unapređenje ekonomske i trgovinske saradnje i dodao da će uvođenje direktnih letova između Beograda i Madrida i Beograda i Barselone, pospešiti saradnja u oblasti turizma.

Sastanku su prisustvovali i članovi PGP sa Španijom, narodni poslanici Nataša St. Jovanović, Danica Bukvić, Vesna Ivković, Tijana Davidovac i Bojan Torbica. Oni su u razgovoru ocenili da su odnosi dve zemlje na izuzetnom nivou, da visoko vrednuju podršku koju Španija pruža Srbiji na putu ka EU, kao i podršku te zemlje teritorijalnom integritetu Srbije.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2