26. oktobar 2021. Sudije polažu zakletvu pred predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem

26. oktobar 2021. Sudije polažu zakletvu pred predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem

Utorak, 26. oktobar 2021.

Sudije položile zakletvu pred predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem

Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju, na Drugoj sednici Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini, održanoj 14. oktobra 2021. godine, položile su danas zakletvu u Narodnoj skupštini, pred predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem.


Predsednik Narodne skupštine je izrazio uverenje da će novoizabrane sudije suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i na taj način obezbediti pravično suđenje za svakog građanina u Republici Srbiji.

„Verujemo da ćete tokom svog trogodišnjeg mandata u sudovima opšte i posebne nadležnosti pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema, u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini“, poručio je Ivica Dačić novoizabranim sudijama.

Polaganju zakletve su prisustvovali ministarka pravde Maja Popović, predsednica Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva Jasmina Vasović, generalni sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović i zamenik generalnog sekretara Branko Marinković.


Foto galerija


Video (1)

Utorak, 26. oktobar 2021. | polaganje zakletve sudija koji se prvi put biraju pred predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem 26.10.2021.