Sreda, 29. februar 2012.

Sto pedeset osma sednica Zakonodavnog odbora

Na sednici održanoj 29. februara, Zakonodavni odbor razmotrio je amandmane na osam predloga zakona: o davanju garancije Republike Srbije u korist Societe General Banka Srbija ad Beograd, Erste GCIB Finance I B.V. Amsterdam, Unicredit Bank Srbija a.d. Beograd i Aik banke a.d.Niš po zaduženju Galenike a.d. Beograd,


o davanju garancije Republike Srbije u korist Komercijalne banke a.d. Beograd po zaduženju Akcionarskog društva za vazdušni saobraćaj „JAT AIRWAYS " a.d. Beograd, o davanju garancije Republike Srbije u korist Unicredit Srbija a.d. Beograd za izgradnju aneksa hangara 2, dovođenje u radnu funkciju održavanja i opravke za već osvojeni tip aviona BOEING 737 NG i opremanje u cilju osvajanja održavanja i opravke aviona tipa AIRBUS 320 po zaduženju „JAT-TEHNIKA" d.o.o. Beograd, o davanju garancije Republike Srbije u korist Hypo Alpe-Adria Bank a.d. Beograd i Societe Generale banka Srbija a.d. Beograd za izmirivanje obaveza Građevinske direkcije Srbije d.o.o. Beograd, po osnovu ugovora o kreditu za izgradnju stambeno-poslovnih objekata na lokaciji kasarne „Stepa Stepanović" u Beogradu, o davanju garancije Republike Srbije ukorist „Japan International Cooperation Agency" po zaduženju Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije", Beograd, o potvrđivanju Ugovora o garanciji između Republike Srbije i Evropske investicione banke „Grad Beograd most na Savi/A, Grad Beograd most na Savi/B i prilazni putevi", o potvrđivanju Ugovora o garanciji (EPS projekat za male hidroelektrane) između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj i o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između Vlade Republike Srbije kao zajmoprimca i Vlade Republike Azerbejdžan kao zajmodavca za finansiranje izgradnje deonica Ljig-Boljkovci, Boljkovci-Takovo i Takovo-Preljina autoputa E-763 u Republici Srbiji.
Odbor je, kao nedozvoljene, odbacio amandmane kojim se traži brisanje člana 1. u svim navedenim zakonima, a ostale amandmane je ocenio kao pravno moguće.
U nastavku rada, Zakonodavni odbor razmotrio je Predlog za donošenje autentičnog tumačenja člana 231. Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je podneo narodni poslanik Milan Avramović, kao i tri predloga za donošenje autentičnog tumačenja, koje je podneo narodni poslanik Petar Petrović, a odnosi se na odredbe člana 232. Zakonika o krivičnom postupku, odredbe člana 398/a Zakona o preduzećima i odredbe člana 366. stav 3. Zakona o privrednim društvima.
Članovi Odbora su odlučili da resornim ministarstvima upute zahtev da o ovim predlozima pripreme mišljenja i da nakon toga Zakonodavni odbor zauzme stav.
Sednici je predsedavao predsednik Odbora Vlatko Ratković.


Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
subota, 3. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja