Utorak, 22. novembar 2011.

Sto četvrta sednica Administrativnog odbora

Administrativni odbor je na 104. sednici, 17. novembra, razmatrao Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Službi Narodne skupštine.i, u nastavku sednice, 22. novembra, dao saglasnost na ovaj akt.


Generalni sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović je 17. novembra, obrazlažući  Pravilnik, istakao da su novim Zakonom o Narodnoj skupštini i Poslovnikom, kao i drugim zakonima značajno povećane nadležnosti Narodne skupštine, kao i obim nadležnosti njenih radnih tela. Radi kvalitetnog i efikasnog obavljanja svojih funkcija, narodnim poslanicima neophodna je odgovarajuća stručna podrška i savremenija organizacija Službe NS, a posebno uvođenje elektronskog parlamenta i najsavremenijih elektronskih informacionih sistema i osavremenjivanje drugih delova Službe. Ovim pravilnikom, koji generalni sekretar donosi uz saglasnot Administrativnog odbora, potrebno je da se Služba Narodne skupštine i radna mesta prilagode novoj strukturi Službe, ustanovljenoj Odlukom o organizaciji i radu Službe Narodne skupštine, istakao je generalni sekretar Veljko Odalović.

 

Članovi Administrativnog odbora izneli su više primedaba i sugestija na predloženi Pravilnik. Istaknuto je da je Narodnoj skupštini potrebno više stručnih savetnika, jer sadašnji broj zaposlenih u poslaničkim grupama i odborima nije dovoljan. Predloženo je da se pravilnikom predvidi zapošljavanje, stalno ili privremeno, 34 visoko stručna saradnika, u zvanju višeg savetnika, koji bi neposredno radili sa narodnim poslanicima u poslaničkim grupama i odborima i za njih pripremali analize i druge materijale. Takođe je predloženo da se broj administrativnih sekretara poveća sa 17 na 25. Članovi Odbora ukazali su na neusklađenost stručne spreme i kvalifikacija saradnika na pojedinim važnim pozicijama u Službe Narodne skupštine sa stvarnim potrebama i mogućnostima da doprinosu radu poslanika i radnih tela.

Na sednici održanoj 17. novembra, Administrativni odbor doneo je odluke o novčanim kaznama za izrečene mere zbog povrede reda na sednici Trinaestog i Četrnaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2011. godini i Drugoj sednici Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2011. godini narodnim poslanicima Dobrislavu Preliću, Vjerici Radeti, Zoranu Krasiću, Sulejmanu Spahu, Petru Jojiću, Radiši Iliću i Nemanji Šaroviću.

Odbor je doneo Odluku da se novčana sredstva iz Fonda solidarnosti Narodne skupštine, u ukupnom iznosu od 404 151 dinara, usmere Institutu za neonatologiju u Beogradu, za kupovinu respiratora za bebe.

 

Administrativni odbor razmotrio je i prihvatio Izveštaj generalnog sekretara Narodne skupštine o izvršenim rashodima za rad Narodne skupštine u periodu januar - septembar 2011. godine, koji je obrazložio generalni sekretar Veljko Odalović.

 

Sednici je predsedavao Nenad Konstantinović, predsednik Administrativnog odbora.

 


Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
sreda, 10. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja