Utorak, 27. novembar 2012.

Sedma sednica Odbora za zdravlje i porodicu

Na sednici održanoj 27. novembra, Odbor za zdravlje i porodicu razmatrao je u načelu Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju.


Predložena zakonska rešenja, članovima Odbora, obrazložila je ministarka zdravlja prof. dr Slavica Đukić Dejanović. Ona je naglasila da je cilj ovih predloga zakona obezbeđivanje prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja i otklanjanje štetnih posledica po organizaciju obaveznog zdravstvenog osiguranja. Predloženi zakoni obezbediće finansijsku održivost zdravstvenog sistema, odnosno zdravstveni sistem koji je zasnovan na racionalnoj upotrebi sredstava javne potrošnje, navela je ministarska zdravlja. Od ostalih pitanja koja će biti uređena ovim predlozima zakona su i sprovođenje centralizovanih javnih nabavki, formiranje lista lekova i rešavanje kadrovskih pitanja u zdravstvenim ustanovama.
Tokom sednice, članovi Odbora izneli su argumente u prilog i protiv predloženih zakona i ukazivali na nedostatke u funkcionisanju zdravstvenog sistema u celini.
Nakon duže rasprave, članovi Odbora usvojili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, u načelu.
Osim članova Odbora, sednici Odbora prisustvovali su i predstavnici Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Lekarske komore Srbije, Srpskog lekarskog društva, Zdravstvenog saveta Srbije, kao i predstavnici organizacije Pravni skener.

Sednici je predsedavao prof. dr Dušan Milisavljević, predsednik Odbora.


Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31