Subota, 4. februar 2023.

Sedma sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, održao je 4. februara 2023. godine sednicu, na kojoj su razmotreni Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije o učešću Republike Srbije u programu Erazmus+ - programu Evropske unije za obrazovanje, obuke, mlade i sport i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije o učešću Republike Srbije u programu Evropske unije Horizont Evropa – okvirnom programu za istraživanje i inovacije, koje je podnela Vlada.


Državni sekretar u Ministarstvu prosvete prof. dr Ivica Radović obrazložio je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije o učešću Republike Srbije u programu Erazmus+ - programu Evropske unije za obrazovanje, obuke, mlade i sport, koji su članovi Odbora, nakon kraće rasprave, prihvatili.

Prihvaćen je, nakon rasprave, i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije o učešću Republike Srbije u programu Evropske unije Horizont Evropa – okvirnom programu za istraživanje i inovacije, koji je obrazložila ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora prof. dr Marko Atlagić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: dr Živan Bajić, Stojan Radenović, prof. dr Vladimir Đukić, prof. dr Vladimir Obradović, prof. dr Jahja Fehratović, Dejana Vasić, dr Žika Bujuklić, prof. dr Branimir Jovančićević, dr Tatjana Jovanović, Nataša Ivanović, prof. dr Đorđe Pavićević i Borislava Perić Ranković.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Subota, 4. februar 2023. | Sedma sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo 04.02.2023.