Petak, 28. decembar 2007.

Sedma sednica Odbora za lokalnu samoupravu

Odbor za lokalnu samoupravu je na sednici održanoj 28. decembra, kojoj je predsedavao predsednik Odbora Jovan Palalić, razmatrao u pojedinostima predloge zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije, o lokalnoj samoupravi, o lokalnim izborima i o glavnom gradu.Odbor za lokalnu samoupravu je na sednici održanoj 28. decembra, kojoj je predsedavao predsednik Odbora Jovan Palalić, razmatrao u pojedinostima predloge zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije, o lokalnoj samoupravi, o lokalnim izborima i o glavnom gradu.

Sednici su prisustvovali ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković i generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) Đorđe Staničić sa saradnicima.

Vlada Republike Srbije prihvatila je tri amandmana narodnih poslanika podneta na Predlog zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije. Članovi Odbora za lokalnu samoupravu prihvatili su tri, a dva člana Odbora su povukli iz procedure svoja dva amandmana na ovaj predlog zakona. Narodna skupština će se u Danu za glasanje izjašnjavati o ukupno 13 amandmana podnetih na Predlog zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije.

Narodni poslanici podneli su 52 amandmana na Predlog zakona o lokalnoj samoupravi, od kojih je Vlada Republike Srbije prihvatila je 15. Dva člana Odbora su povukli iz procedure svoja dva ranije podneta amandmana, a Odbor je prihvatio 17 amandmana. Na predlog predstavnika SKGO-a, Odbor je formulisao dva amandmana koja će podneti Narodnoj skupštini na usvajanje.

Na Predlog zakona o lokalnim izborima Vlada je prihvatila sedam od ukupno 27 podnetih amandmana. Jedan član Odbora je povukao iz procedure svoj amandman,a Odbor je predložio svoj amandman na ovaj zakonski predlog.

Vlada Republike Srbije i Odbor prihvatili su pet amandmana na Predlog zakona o glavnom gradu, a članovi Odbora su usvojili još jedan amandman koji je postao amandman Odbora, tako da će se Narodna skupština u Danu za glasanje izjašnjavati o ukupno 18 amandmana podnetih na ovaj predlog zakona.


Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
nedelja, 4. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja