23. decembar 2013. Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2013. godini

23. decembar 2013. Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2013. godini

Ponedeljak, 23. decembar 2013.

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2013. godini

Predsednik Narodne skupštine dr Nebojša Stefanović sazvao je Sedmu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2013. godini, za ponedeljak 23. decembar 2013. godine, sa početkom u 10 časova.


Narodna skupština usvojila je sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o osiguranju, koji je podnela Vlada,
2. Predlog autentičnog tumačenja odredbi člana 22. stav 1. tačka 1) i člana 29. stav 5. Zakona o javnim preduzećima, koji je podneo Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skupštine,
3. Predlog odluke o izboru člana Komisije za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Narodne skupštine.

Narodna skupština je, većinom glasova narodnih poslanika, prihvatila predlog narodnog poslanika Zorana Babića da se obavi zajednički načelni i jedinstveni pretres o Predlogu zakona o izmeni i dopuni zakona o osiguranju i Predlogu autentičnog tumačenja odredbi člana 22. stav 1. tačka 1) i člana 29. stav 5. Zakona o javnim preduzećima.

Ministar finansija Lazar Krstić dao je uvodne napomene o Predlogu zakona o izmeni i dopuni Zakona o osiguranju.

Predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine Konstantin Arsenović pozdravio je, u ime narodnih poslanika i u svoje ime, grupu studenata Univerziteta u Beogradu, koji su pratili deo sednice sa galerije velike sale. Predsedavajući sednici pozdravio je i grupu dece bez roditeljskog staranja i njihove staratelje uključene u završni program projekta socijalne inkluzije, koji su takođe pratili deo sednice sa galerije velike sale.

U prepodnevnom delu rada Narodna skupština započela je i do kraja rada zaključila zajednički načelni i jedinstveni pretres o predlozima iz tačaka 1. i 2. dnevnog reda sednice.
Narodna skupština vodila je i zaljučila pretres o Predlogu odluke o izboru člana Komisije za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija.

Drugog dana rada, 26. decembra Narodna skupština vodila je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmeni i dopuni Zakona o osiguranju.
Na početku rada, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa narodni poslanici Aleksandar Jugović, Riza Halimi, Milica Vojić Marković, Petar Kuntić i Marijan Rističević, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.
U prepodnevnom delu rada, Narodna skupština zaključila je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmeni i dopuni Zakona o osiguranju.
U nastavku rada, Narodna skupština je po hitnom postupku uvrstila na dnevni red Sedme sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2013. godini Predlog odluke o izmeni Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koju je podnela Poslanička grupa Ujedinjeni regioni Srbije, Predlog odluke o dopuni Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koju je podnela Poslanička grupa Nova Srbija i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koju je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka.
Pošto je Narodna skupština obavila načelni i jedinstveni pretres o predlozima iz tačaka 1. i 2. dnevnog reda sednice, jedinstveni pretres o tački 3. dnevnog reda sednice i jedinstveni pretres o tačkama 4, 5. i 6. sednice, predsedavajući sednici, predsednik Narodne skupštine dr Nebojša Stefanović odredio je četvrtak, 26. decembar 2013. godine, sa početkom u 20.30 časova, kao Dan za glasanje o tačkama dnevnog reda Sedme sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2013. godini.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje, 26. decembra, Narodna skupština usvojila je većinom glasova narodnih poslanika Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o osiguranju.
Većinom glasova narodnih poslanika, Narodna skupština usvojila je Predlog autentičnog tumačenja odredbi člana 22. stav 1. tačka 1) i člana 29. stav 5. Zakona o javnim preduzećima, koji je podneo Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skupštine i Predlog odluke o izboru člana Komisije za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Narodne skupštine.
Narodna skupština usvojila je većinom glasova Predlog odluke o izmeni Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koju je podnela Poslanička grupa Ujedinjeni regioni Srbije, Predlog odluke o dopuni Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koju je podnela Poslanička grupa Nova Srbija i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koju je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka.
Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o tačkama dnevnog reda, predsednik Narodne skupštine dr Nebojša Stefanović zaključio je Sedmu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2013. godini.

Na kraju Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2013. godini himnu “Bože pravde“ izveo je Akademski hor „Obilić“ pod vođstvom dirigenta Darinke Matić Marović.Video (1)

Ponedeljak, 23. decembar 2013. | Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2013. godini 23.12.2013.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2