4. septembar 2019. Sedamnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

4. septembar 2019. Sedamnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

Sreda, 4. septembar 2019.

Sedamnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je 17. vanredno zasedanje za sredu, 4. septembra, na predlog 156 narodnih poslanika.


U zahtevu za održavanje sednice utvrđen je sledeći dnevni red, i to:

  1. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Paragvaj o ukidanju viza za nosioce diplomatskih, zvaničnih i službenih pasoša,
  2. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Mjanmarske Unije o ukidanju viza na diplomatske i službene pasoše,
  3. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Surinama o oslobađanju od obaveze pribavljanja viza za nosioce običnih, diplomatskih, službenih i zvaničnih/specijalnih pasoša i
  4. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Dominikanske Republike o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša
Narodna skupština prihvatila je predlog narodnog poslanika prof. dr Vladimira Marinkovića da se obavi zajednički jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice.

Narodna skupština započela je zajednički jedinstveni pretres o tačkama od 1. do 4. dnevnog reda sednice. Predloge zakona narodnim poslanicima obrazložio je predstavnik predlagača, potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Do kraja dana, narodni poslanici obavili su i zaključili zajednički jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda Sedamnaestog vanrednog zasedanja.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić odredio je sredu, 4. septembar, sa početkom u 17,25 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda Sedamnaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.

Dan za glasanje

U danu za glasanje, 4. septembra, Narodna skupština većinom glasova narodnih poslanika usvojila je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Paragvaj o ukidanju viza za nosioce diplomatskih, zvaničnih i službenih pasoša, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Mjanmarske Unije o ukidanju viza na diplomatske i službene pasoše, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Surinama o oslobađanju od obaveze pribavljanja viza za nosioce običnih, diplomatskih, službenih i zvaničnih/specijalnih pasoša i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Dominikanske Republike o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić zaključio je Sedamnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.


Video (4)

Sreda, 4. septembar 2019. | Sedamnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 04.09.2019. (I)

Sreda, 4. septembar 2019. | Sedamnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 04.09.2019. (II)

Sreda, 4. septembar 2019. | Sedamnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 04.09.2019. (III)

Sreda, 4. septembar 2019. | Dan za glasanje o svim tačkama Sedamnaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 04.09.2019.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
ponedeljak, 15. april
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja