Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Beograd

Četvrtak, 26. april 2012.

Sedamdeset peta sednica Odbora za nauku i tehnološki razvoj

Odbor za nauku i tehnološki razvoj je na sednici, koja je počela 11.aprila, nastavila se 20.aprila i završila 26.aprila, razmotrio Predlog zaključaka o razmatranju Informacije o pitanjima značajnim za proizvodnju radiofarmaceutika za pozitronsku emisionu tomografiju (PET) u Srbiji, koju je pripremio Institut za nuklearne nauke ,,Vinča“.


20. april 2012. godine Učesnici 75. sednice Odbora za nauku i tehnološki razvoj, održane u Kliničkom centru Srbije

20. april 2012. godine Učesnici 75. sednice Odbora za nauku i tehnološki razvoj, održane u Kliničkom centru Srbije

Članovi Odbora su sa pomoćnikom ministra zdravlja prof. dr Petrom Bulatom, državnim sekretarom u Ministarstvu prosvete i nauke prof. dr Radivojem Mitrovićem i naučnim direktorom Laboratorije za fiziku Instituta za nuklearne nauke „Vinča“ dr Nebojšom Neškovićem razgovoarali o postojećim problemima između Instituta „Vinča“ i Kliničkog centra Srbije, u vezi sa određivanjem lokacije za proizvodnju ciklotronskih radiofarmaceutika.
Sednica je nastavljena 20. aprila, izvan sedišta Narodne skupštine, u Kliničkom centru Srbije. Nastavku sednice su prisustvovali ministar zdravlja prof. dr Zoran Stanković, pomoćnik ministra zdravlja prof. dr Petar Bulat, pomoćnik ministra prosvete i nauke prof. dr Tibor Sabo, naučni direktor Laboratorije za fiziku Instituta za nuklearne nauke „Vinča“ dr Nebojša Nešković i predstavnici kliničkih centara. Razgovaralo se o mogućnostima nalaženja kompromisnog rešenja u vezi sa određivanjem lokacije za proizvodnju ciklotronskih radiofarmaceutika, koje bi bilo zadovoljavajuće i za Institut „Vinča“ i za Klinički centar Srbije. Članovi Odbora obišli su ovom prilikom Nacionalni PET centar, koji se nalazi u sastavu Kliničkog centra Srbije, gde postoji interesovanje da se locira proizvodnja radiofarmaceutika.
Predsednik Odbora Srboljub Živanović je, nakon obavljene rasprave, sazvao nastavak sednice Odbora za četvrtak, 26. april i pozvao Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo prosvete i nauke da obave međusobne konsulatcije i dogovore, kako bi izašli sa zajedničkim, kompromisnim rešenjem ovog problema pred Odbor, koji će zatim usvojiti zaključke.
U nastavku sednice, 26.aprila, predsednik Odbora informisao je članove Odbora za nauku i tehnološki razvoj o dopisu Ministarstva prosvete i nauke i Ministarstva zdravlja u kome obaveštavaju Odbor da su došli do zajedničkog zaključka o proizvodnji radiofarmaceutika za pozitronsku emisionu tomografiju/PET/ u Republici Srbiji. U dopisu, koji su potpisali resorni ministri, navodi se da su ministarstva usaglasila stavove Insititua za nuklearne nauke „Vinča“ i Nacionalnog PET centra i zaključila da je potrebno stvoriti uslove za rad dva ciklotronska postrojenja, jednog u Vinči, a drugog u PET centru.
Imajući u vidu da su resorna ministarstva našla zajedničko rešenje uz podršku Odbora za nauku i tehnološki razvoj, članovi Odbora su konstatovali pomenuti zaključak.
Sednici je predsedavao predsednik Odbora Srboljub Živanović.

Beograd: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Ponedeljak, 12. februar 2018. 21. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Svrljig Ima fotografija Ima video snimaka
Četvrtak, 28. septembar 2017. 16. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Bosilegrad Ima fotografija Ima video snimaka
Sreda, 12. jul 2017. 12. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Crna Trava Ima fotografija Ima video snimaka
Petak, 4. novembar 2011. Šezdeset četvrta sednica Odbora za nauku i tehnološki razvoj Bački Petrovac Ima fotografija
Ponedeljak, 31. oktobar 2011. Šezdeset treća sednica Odbora za nauku i tehnološki razvoj Beograd Ima fotografija
Ponedeljak, 30. maj 2011. Četrdeset deveta sednica Odbora za nauku i tehnološki razvoj Beograd

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.