24. mart 2023. Predsednik Narodne skupštine sa poslanikom Evropskog parlamenta

24. mart 2023. Predsednik Narodne skupštine sa poslanikom Evropskog parlamenta

Petak, 24. mart 2023.

Sastanak predsednika Narodne skupštine Republike Srbije sa poslanikom Evropskog parlamenta

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić sastao se danas sa poslanikom Evropskog parlamenta Žan-Linom Mari Fransoa Lakapelom.


Dr Orlić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa istinskim prijateljem srpskog naroda, čemu svedoči i činjenica da se njegova poseta Beogradu realizuje upravo na dan obeležavanja godišnjice zločinačke agresije na našu zemlju. Predsednik Narodne skupštine je iskoristio priliku da poslaniku EP zahvali na razumevanju koje pokazuje za stavove Srbije, kao i na iskazanom pijetetu prema nevino stradalim žrtvama bombardovanja 1999. godine. „Mi smo dobro naučili lekciju: univerzalne pravde i prava na ovom svetu nema, ili barem ne za sve, u ovakvom svetu - vladaju interesi. Zato i mi danas vodimo isključivo suverenu, samostalnu politiku, zasnovanu na zaštiti naših vitalnih državnih i nacionalnih interesa. Mi dosledno poštujemo principe međunarodnog prava, čak i kada nam se čini da smo u tome jedini, glasno govorimo o svojim žrtvama i svojim herojima. Srbija je danas država sa integritetom koja poštuje sebe i svoje. Tzv. „Kosovo“ nećemo priznati nikada, niti pristati na njegovo članstvo u UN, kao što nećemo dozvoliti ni izolaciju naše zemlje i ponavljanje stradanja iz 90-ih. Sačuvaćemo mir, kao i mogućnosti da nastavimo da dalje razvijamo i jačamo našu zemlju. Za to se borimo u dijalogu koji vodi predsednik Republike Aleksandar Vučić, i to čini sa veštinom koju otvoreno pozdravljaju i svetski mediji“, poručio je dr Orlić.

Poslanik Lakapel je dr Orliću iskazao podršku po pitanju poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, osudivši kršenje međunarodnog prava u slučaju naše zemlje, i preneo očekivanje da će Republika Srbija uspeti da sačuva svoje pozicije i interese u složenim okolnostima. Takođe, istakao je i podršku našoj zemlji na njenom evropskom putu, a posebno podršku u diplomatskim naporima koje preduzima u okviru dijaloga koji se vodi između Beograda i Prištine.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
petak, 1. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja