22. septembar 2021. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sa delegacijom Guvernata i Privredne komore Aleksandrije

22. septembar 2021. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sa delegacijom Guvernata i Privredne komore Aleksandrije

Sreda, 22. septembar 2021.

Sastanak predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića sa delegacijom Guvernata i Privredne komore Aleksandrije

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas privrednu delegaciju iz Egipta, na čelu sa guvernerom Aleksandrije Mohamedom el Šerifom i predsednikom Privredne komore Aleksandrije Ahmedom Elvakilom.


Na početku sastanka, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić je poželeo dobrodošlicu privrednoj delegaciji i rekao da narode Srbije i Egipta vezuje iskreno višedecenijsko prijateljstvo i da treba da nastavimo da ga unapređujemo, pre svega jačanjem saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Predsednik Skupštine Dačić ocenio je da su politički i parlamentarni odnosi tradicionalno dobri, prijateljski i partnerski, ali da postoji puno prostora za jačanje saradnje u drugim oblastima, naročito ekonomske i privredne saradnje, s obzirom da je Egipat afrička država sa možda najvećim brojem potencijala za povećanje razmene, usled stepena razvoja i blizine.

Guverner Aleksandrije Mohamed el Šerif izrazio je zahvalnost na prijemu, te saopštio da je ovo prva poseta privredne delegacije iz Aleksandrije Srbiji. Istakao je veliko zadovoljstvo što su tokom posete imali više nego uspešne sastanke sa predstavnicima Ministarstva privrede, grada Novog Sada i Pokrajinske vlade, Privredne komore Novog Sada, kao i da su potpisali Sporazum o saradnji sa gradom Novim Sadom.
 
Predsednik Privredne komore Aleksandrije Ahmed Elvakil izrazio je nadu da će u skorijem periodu imati prilike da organizuju više sastanaka sa privrednicima, kako bi kroz direktne kontakte sa njima razgovarali o unapređenju privredne saradnje. Rekao je da u delegaciji između ostalog ima i predstavnika kompanija koje se bave uvozom i izvozom voća i povrća, koji su posebno zainteresovani za proizvode iz Srbije.

Na kraju sastanka, predstavnici egipatske delegacije uputili su poziv predsedniku Narodne skupštine Dačiću da poseti Aleksandriju, istakavši da je to jedan od najstarijih i najlepših gradova na Mediteranu.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31