11. maj 2021. Predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa Irakom i otpravnik  poslova ambasade Republike Irak u Beogradu

11. maj 2021. Predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa Irakom i otpravnik poslova ambasade Republike Irak u Beogradu

Utorak, 11. maj 2021.

Sastanak predsednice Poslaničke grupe prijateljstva sa Irakom sa otpravnikom poslova ambasade Republike Irak u Beogradu

Predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa Irakom Samira Ćosović sastala se danas u Domu Narodne skupštine sa otpravnikom poslova ambasade Republike Irak u Beogradu Hajderom Rašidom Svadijem sa kojim je razgovarala o tradicionalno dobrim odnosima, jačanju i unapređenju sveukupne saradnje između dve zemlje.


Samira Ćosović je istakla da odnose Srbije i Iraka karakterišu tradicija prijateljstva, razumevanja i međusobne podrške. Takođe, navela je da postoji prostor za unapređenje odnosa u različitim oblastima, kao i mogućnost za dalje razvijanje bilateralne saradnje.

Otpravnik poslova ambasade Republike Irak u Beogradu Hajder Rašid Svadi je izrazio zadovoljstvo posetom i ukazao na istorijsko i tradicionalno prijateljstvo dva naroda.

Informisao je predsednicu Ćosović da će početkom juna delegacija Iraka posetiti Srbiju i da će se održati sastanak predstavnika Ministarstava spoljnih poslova dveju zemalja, u okviru razgovora i političkih konsultacija. U okviru te posete, izrazio je želju da se organizuje i sastanak u Narodnoj skupštini sa članovima Poslaničke grupe prijateljstva sa Irakom.

Otpravnik poslova je upoznao predsednicu sa situacijom u Iraku, povodom pandemije izazvane COVID 19 i izrazio nadu da će se Srbija, Irak i čitav svet izboriti sa aktuelnim teškoćama i vratiti se uobičajenim društvenim i ekonomskim tokovima.

Predsednica PGP sa Irakom istakla je da se rukovodstvo Srbije odlično ponelo u borbi protiv pandemije i da je postignut veliki uspeh u imunizaciji stanovništva.

Izrazila je zadovoljstvo u vezi sa najavljenom posetom delegacije Iraka Srbiji, kao i spremnost da se organizuje susret delagacije sa Poslaničkom grupom prijateljstva sa Irakom.

Na kraju sastanka, sagovornici su iskoristili priliku da jedno drugom čestitaju Ramazanski bajram.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6