23. septembar 2022. Potpredsednica Narodne skupštine Sandra Božić i potpredsednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković

23. septembar 2022. Potpredsednica Narodne skupštine Sandra Božić i potpredsednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković

Petak, 23. septembar 2022.

Sastanak potpredsednice Narodne skupštine Sandre Božić sa potpredsednikom Narodne skupštine Republike Srpske

Potpredsednica Narodne skupštine Sandra Božić sastala se u Domu Narodne skupštine sa potpredsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Milanom Petkovićem.


Božić je na početku sastanka naglasila da su odnosi između Republike Srbije i Republike Srpske na izuzetno visokom nivou, da je saradnja u stalnom usponu i dodala da će rukovodstvo Republike Srbije uvek pružati podršku Republici Srpskoj u svim oblastima, kroz razne investicione projekte i donacije.

Sagovornici su se osvrnuli na obeležavanje važnih istorijskih datuma, između ostalog i na obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 15. septembara, u znak sećanja na proboj Solunskog fronta 1918. godine.

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković složio se sa potpredsednicom Božić da su odnosi Srbije i Republike Srpske poslednjih godina značajno bolji, pre svega zahvaljujući politici koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić.

Božić i Petković zajednički su ukazali na važnost uspostavljanja saradnje između Narodne skupštine Republike Srbije i Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine, a u kontekstu unapređenja sveukupne regionalne saradnje.

Milan Petković se tokom razgovora osvrnuo na problem sa kojim se suočava Narodna skupština Republike Srpske povodom Odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine da se prethodno usvojen Zakon o nepokretnoj imovini, proglasi neustavnim. On je naglasio da se Narodna skupština Republike Srpske ne susreće prvi put sa ovakvim problemom, imajući u vidu da se taj slučaj dogodio u prethodnom periodu, kada su proglašeni neustavnim: Zakon o poljoprivrednom zemljištu, Zakon o šumama i Zakon o vodama.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
utorak, 7. februar

Ceo kalendar dogadjaja