19. januar 2023. Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije sa gradonačelnikom Ljubljane

19. januar 2023. Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije sa gradonačelnikom Ljubljane

Četvrtak, 19. januar 2023.

Sastanak dr Orlića sa gradonačelnikom Ljubljane tokom posete Republici Sloveniji

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić boravi u zvaničnoj bilateralnoj poseti Republici Sloveniji, u okviru koje se sastao sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem.


Tokom razgovora, dr Orlić je ukazao na ubrzani razvoj Beograda i sve značajne projekte koji se u srpskoj prestonici realizuju, te ocenio da je Ljubljana odličan primer napretka koji treba da slede i drugi. Pohvalio je rezultate koje je gradonačelnik Janković postigao tokom svog mandata. „Ljubljana je jedan od najčistijih gradova i od slovenačke prestonice možemo da naučimo mnogo. Siguran sam da ove primere možemo da primenimo i u našim gradovima. Beograd se već značajno promenio, što se možda najbolje vidi na primeru Beograda na vodi. Kao što ste i Vi ocenili, gospodine Jankoviću, za takav projekat bilo je neophodno imati hrabrost i viziju, a predsednik Vučić ih je imao. Budite uvereni da ta hrabrost i ta vizija napretka nastavljaju sa istorijskim promenama i za Beograd i za Srbiju“, rekao je predsednik NS RS.

Predsednik Narodne skupštine i gradonačelnik Janković izrazili su nadu da će Beograd i Ljubljana, inače zbratimljeni gradovi, uspostaviti još čvršću saradnju u budućnosti. Dr Orlić je iskoristio priliku da izrazi zadovoljstvo zbog kontinuiteta koji gradonačelnik Janković ostvaruje u kontaktima sa zvaničnicima iz Srbije. „O Vašem ogromnom doprinosu međusobnom približavanju Ljubljane i Beograda, kao i Slovenije i Srbije, i svemu što ste uradili, najubedljivije govori Sretenjski orden kojim Vas je za Vaše patriotske i humanitarne aktivnosti odlikovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. I Vi ste, gospodine Jankoviću, prvi čovek u Sloveniji koji je poneo ovo važno priznanje“, poručio je dr Orlić.

Gradonačelnik Ljubljane je pozdravio sve uspehe koje je Republika Srbija postigla vođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, prvenstveno u oblastima infrastrukture i ekonomije. Istakao je da je saradnja dve prestonice na izuzetno visokom nivou, i kao takva predstavlja primer svima u svetu. „Pokazujemo da, kad postoji dobra volja, granice u saradnji ne postoje i, s tim u vezi, Republici Srbiji želim da što pre postane članica Evropske unije, pa da ni formalno granica više apsolutno ne bude“, poručio je Janković.


Foto galerijaPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
nedelja, 24. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja