Četvrtak, 17. januar 2008.

Sastanak delegacija Narodne skupštine Srbije i Parlamentarne skupštine Bosne i Herecgovine

Delegacija Narodne skupštine Srbije sastala se danas u Domu Narodne skupštine sa delegacijom Zajedničke komisije za ljudska prava, prava deteta, mlade, imigraciju, izbeglice, azil i etiku Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koja boravi u Srbiji od 16. do 18. januara.Delegacija Narodne skupštine Srbije sastala se danas u Domu Narodne skupštine sa delegacijom Zajedničke komisije za ljudska prava, prava deteta, mlade, imigraciju, izbeglice, azil i etiku Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koja boravi u Srbiji od 16. do 18. januara.

Delegaciju Narodne skupštine predvodila je predsednica Odbora za međunacionalne odnose Ana Tomanova –Makanova, a u njenom sastavu bili su predsednica Odbora za zdravlje i porodicu Snežana Stojanović-Plavšić, član Odbora za inostrane poslove Bojana Aleksić i zamenik predsednika Odbora za omladinu i sport Miljan Ranđelović. Delegaciju PS Bosne i Hercegovine sačinjavali su predsedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava, prava deteta, mlade, imigraciju, izbeglice, azil i etiku Sadik Ahmetović i članovi Ivo Miro Jović i Denis Bećirović.

Članovi delegacija razmenili su iskustva o radu dva parlamenta, sa posebnim osvrtom na mogućnost unapređenja kako međuparlamentarne saradnje, tako i ukupnih odnosa dve susedne zemlje. Istaknuto je da je priključenje Evropskoj uniji zajednički cilj i Srbije i Bosne i Hercegovine i da stoga saradnja dve zemlje nema alternativu, već da mora da se intenzivira na svim nivoima.

U razgovoru je naglašeno da je parlamentarna saradnja posebno značajna za jačanje ukupnih odnosa dve zemlje i da ona u narednom periodu mora da se osnaži kroz delovanje grupa za prijateljstvo i češće kontakte među parlamentarnim delegacijama, između ostalog i kroz zajednički nastup delegacija dva parlamenta u međunarodnim organizacijama.

Ovom prilikom, dogovoreno je organizovanje okruglog stola o stanju i mogućnostima za unapređenje ljudskih prava i prava manjina, položaja dece i mladih, uz učešće predstavnika parlamenata, vlada i civilnog sektora dve zemlje.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2