Ponedeljak, 27. avgust 2007.

Razgovori izvestioca EP za Srbiju sa predsednikom poslaničke grupe LDP i predstavnicima nacionalnih manjina u Narodnoj skupštini

Predsednik poslaničke grupe Liberalno–demokratske partije u Narodnoj skupštini Republike Srbije Čedomir Jovanović i narodni poslanici, predstavnici nacionalnih manjina u Narodnoj skupštini Srđan Šajn, Riza Halimi i Pastor Balint imali su danas odvojene susrete sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Jelkom Kacinom.Predsednik poslaničke grupe Liberalno–demokratske partije u Narodnoj skupštini Republike Srbije Čedomir Jovanović i narodni poslanici, predstavnici nacionalnih manjina u Narodnoj skupštini Srđan Šajn, Riza Halimi i Pastor Balint imali su danas odvojene susrete sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Jelkom Kacinom.

Kacin je obavestio sagovornike o radu na pripremi izveštaja o ostvarenom napretku Srbije u pregovorima o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom. Izveštaj će biti razmatran na zas e danju Evropskog parlamenta u oktobru, kako bi Srbija, ukoliko se steknu uslovi, do kraja godine, mogla da zaključi ovaj sporazum, rekao je Kacin.

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ukazao je na značaj nastavka pregovora sa Evropskom unijom, uz ocenu da proces rešavanja statusa Kosova i Metohije i priključenje Evropskoj uniji treba da teku uporedo i približno da se završe u isto vreme. Za ove procese po mišljenju Jovanovića, postoje demokratski kapaciteti i snage, a Poslanička grupa LDP-a u Narodnoj skupštini će se zalagati za ubrzano usvajanje zakona vezanih za proces evropskih integracija naše zemlje .

Narodni poslanici Srđan Šajn, Riza Halimi i Pastor Balint, predstavnici stranaka manjina u Narodnoj skupštini, razgovarali su sa Kacinom o postignutom napretku u ostvarivanju prava nacionalnih manjina u Srbiji i razmenili mišljenja o važnosti uključivanja predstavnika nacionalnih manjina u zakonodavni proces u Republici Srbiji.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31