Utorak, 21. novembar 2006.

Razgovor sa regionalnim direktorom Svetske banke za jugoistočnu Evropu i centralnu Aziju

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Rade Obradović razgovarao je 21. novembra sa regionalnim direktorom Svetske banke za jugoistočnu Evropu i centralnu Aziju Orsalijom Kalancopulos o sprovođenju ekonomskih i političkih reformi u Srbiji.Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Rade Obradović razgovarao je 21. novembra sa regionalnim direktorom Svetske banke za jugoistočnu Evropu i centralnu Aziju Orsalijom Kalancopulos o sprovođenju ekonomskih i političkih reformi u Srbiji.
U razgovoru je istaknuto da su u proteklom periodu postignuti dobri rezultati, kao i da se nepovratno krećemo ka razvijenijoj tržišnoj privredi.

Predstavnica Svetske banke naglasila je da su pozitivni rezultati privatizacije doneli značajne prihode u republički budžet i da bi bilo poželjno da se oni upotrebe za smanjenje spoljnog duga i dugovanja u zemlji, kao i da bi bilo pogrešno upotrebiti ih za restituciju. Istakla je da je u Srbiji neophodno uspostavljanje mehanizma dobrog budžetskog planiranja i kontrole rashoda, kao i stručna i kvalitetna revizija i transparentnost odlučivanja.
Predstavnica Svetske banke ponudila je saradnju u sačinjavanju jedne realne razvojne strategije i ocenila da bi u narednom petogodišnjem periodu prioritet trebalo da imaju ulaganja u infrastrukturu. Takođe bi prihode od privatizacije trebalo pažljivo trošiti u realnom sektoru.
Uz konstataciju da je dosta učinjeno na podizanju kapaciteta izvršne vlasti, sagovornici su se složili u oceni da u narednom periodu posebnu pažnju treba posvetiti i podizanju kapaciteta Parlamenta.

U razgovoru je bilo reči i o Kosovu i Metohiji. Potpredsednik Narodne skupštine Obradović je istakao da se rešenje tog pitanja mora naći kroz dijalog i upozorio na nesagledive posledice jednostranog nametanja rešenja od strane međunarodne zajednice.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
sreda, 6. jul
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja