Ponedeljak, 10. mart 2008.

Razgovor Mehe Omerovića sa predstavnicima nacionalnih službi za zapošljavanje

Predsednik Odbora za rad, boračka i socijalna pitanja Meho Omerović primio je danas u Domu Narodne skupštine učesnike regionalnog okruglog stola “Rad na crno, sa posebnim osvrtom na rad stranih državljana na teritoriji Republike Srbije”, koji je organizovalo Ministarstvo rada i socijalne politike.Predsednik Odbora za rad, boračka i socijalna pitanja Meho Omerović primio je danas u Domu Narodne skupštine učesnike regionalnog okruglog stola “Rad na crno, sa posebnim osvrtom na rad stranih državljana na teritoriji Republike Srbije”, koji je organizovalo Ministarstvo rada i socijalne politike. U delegaciji su bili predstavnici nacionalnih službi za zapošljavanje Srbije, Bugarske, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Predsednik Omerović je upoznao goste sa nadležnostima Odbora za rad, boračka i socijalna pitanja, kao i sa osnovnim rešenjima iz novog zakona o uslovima za zapošljavanje i rad stranih državljana, koji je pripremilo Ministarstvo rada i socijalne politike. Nacrt zakona usklađen je sa evropskim standardima u ovoj oblasti. Osim toga, kako je istakao, Narodna skupština je do sada verifikovala više konvencija sa drugim državama u okruženju, koje uređuju ovu oblast.

U razgovoru su razmenjena iskustva iz rada nacionalnih službi i agencija za zapošljavanje, kao i inspektorata za rad, koja su izneli predstavnici Bugarske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Pritom je posebno ukazano na važnu ulogu Balkanskog centra za saradnju u oblasti rada i zapošljavanja, koji su prošle godine osnovale države jugoistočne Evrope, sa centrom u Beogradu, sa ciljem zajedničkog efikasnijeg rešavanja problema u ovoj oblasti.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
subota, 5. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja