8. februar 2012. Sednica Prvog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2012. godini

8. februar 2012. Sednica Prvog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2012. godini

Sreda, 8. februar 2012.

Prvo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2012. godini

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije prof. dr Slavica Đukić Dejanović sazvala je, na zahtev Vlade Republike Srbije, Prvo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2012. godini, za sredu, 8. februar 2012. godine, sa početkom u 10 časova.


U Zahtevu za održavanje vanrednog zasedanja određen je sledeći dnevni red:

1. Predlog odluke o izboru člana Visokog saveta sudstva iz reda sudija apelacionih sudova, koji je podneo Visoki savet sudstva,
2. Predlog odluke o izboru zamenika javnih tužilaca, koji je podnelo Državno veće tužilaca.

Na početku rada, Narodna skupština konstatovala je ostavku ministra omladine i sporta Snežane Samardžić Marković.
Predsednica Narodne skupštine pozdravila je članove ROTAR AKT kluba iz Beograda, koji su sa galerije Velike sale pratili deo sednice.
Do kraja rada, Narodna skupština vodila je i zaključila jedinstveni pretres o Predlogu odluke o izboru člana Visokog saveta sudstva iz reda sudija apelacionih sudova i Predlogu odluke o izboru zamenika javnih tužilaca.
Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o tačkama dnevnog reda, predsednica Narodne skupštine Slavica Đukić Dejanović obavestila je narodne poslanike da će o Danu za glasanje biti naknadno obavešteni.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje, 27. februara, Narodna skupština je, većinom glasova narodnih poslanika, izabrala Miroljuba Tomića, sudiju u Apelacionom sudu u Kragujevcu za člana Visokog saveta sudstva iz reda sudija apelacionih sudova.

Narodna skupština većinom glasova narodnih poslanika izabrala je za zamenike javnog tužioca u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu Vladimira Đorđevića i Miodraga Markovića, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju Branislavu Mihajlović i u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu Vesnu Ostojić.
Za zamenika javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu izabran je Miroslav Rakić, a za zamenika javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu izabran je Bojan Prstojević.

U Danu za glasanje, Narodna skupština odlučivala je i o povredama Poslovnika na koju su tokom sednice ukazali narodni poslanici i odlučila da nije povređen nijedan član Poslovnika Narodne skupštine.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje svih tačaka dnevnog reda ovog zasedanja i odlučivanje o njima, predsednica Narodne skupštine prof. dr Slavica Đukić Dejanović zaključila je Prvo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2012. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31