Utorak, 2. mart 2004. - Četvrtak, 4. mart 2004.

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2004. godini

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Dragan Maršićanin sazvao je je Prvu sednicu Prvog redovnog zasedanja u 2004. godini za utorak, 2. marta sa početkom u 10 časova.


Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Dragan Maršićanin sazvao je je Prvu sednicu Prvog redovnog zasedanja u 2004. godini za utorak, 2. marta sa početkom u 10 časova.

Narodna skupština je usvojila sledeći dnevni red:

1. Izbor predsednika i potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministara u Vladi Republike Srbije,

2. Predlog odluke o obrazovanju anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti o delovanju međunarodne mafijaške organizacije u trgovini električnom energijom i finansijsko-bankarskim zloupotrebama.

Kandidat za predsednika Vlade Republike Srbije Vojislav Koštunica, predsednik Demokratske stranke Srbije izneo je pred Narodnom skupštinom svoj program i predložio sastav Vlade Republike Srbije.

Vojislav Koštunica predložio je Miroljuba Labusa za potpredsednika Vlade, Dragana Jočića za ministra unutrašnjih poslova, Mlađana Dinkića za ministra finansija, Zorana Stojkovića za ministra pravde, Zorana Lončara za ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ivanu Dulić-Marković za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Dragana Maršićanina za ministra privrede, Radomira Naumova za ministra rudarstva i energetike, Velimira Ilića za ministra za kapitalne investicije , Bojana Dimitrijevića za ministra trgovine, turizma i usluga, Predraga Bubala za ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom, Slobodana Lalovića za ministra rada, zapošljavanja i socijalne politike, Aleksandra Popovića za ministra nauke i zaštite životne sredine, Ljiljanu Čolić za ministra prosvete i sporta, Dragana Kojadinovića za ministra kulture, Tomicu Milosavljevića za ministra zdravlja, Milana Radulovića za ministra vera, Vojislava Vukčevića za ministra za dijasporu.

Narodna skupština je posle iznetog programa i sastava Vlade Republike Srbije počela pretres.

Drugog dana rada (3. mart) Narodna skupština je završila pretres o programu kandidata za predsednika Vlade i njenom sastavu. Odmah po završetku pretresa, predsednik Narodne skupštine je zakazao Dan za glasanje o predlogu za predsednika i članove Vlade.

Posle izbora, predsednik, potpredsednik i ministri su položili zakletvu čitanjem naglas teksta utvrđenog zakonom , a potpisani tekst zakletve predali predsedavajućem Narodne skupštine, najstarijem potpredsedniku Vojislavu Mihajloviću.

U nastavku rada, Narodna skupština je po hitnom postupku dopunila dnevni red ove sednice sledećim tačkama dnevnog reda:

2. Izbor predsednika Narodne skupštine Republike Srbije i
4. Izbor potpredsednika Narodne skupštine Republike Srbije .

Izbor predsednika i potpredsednika

Trećeg dana rada (4. mart) Narodna skupština je obavila pretres o predlozima za izbor predsednika i potpredsednika Narodne skupštine Republike Srbije i o Predlogu odluke o obrazovanju anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti o delovanju međunarodne mafijaške organizacije u trgovini električnom energijom i finansijsko-bankarskim zloupotrebama.

Odmah posle završenog pretresa predsedavajući Narodne skupštine je zakazao Dan za glasanje.

Prema podnetom predlogu utvrđena je lista kandidata za predsednika Narodne skupštine sa jednim kandidatom: Predragom Markovićem, koga je predložila Poslanička grupa G17 plus.

Javnim glasanjem, prozivkom, za predsednika je izabran Predrag Marković, koji je nakon izbora preuzeo rukovođenje sednicom. Predsednik Marković je pre izbora podneo ostavku na mesto potpredsednika Narodne skupštine.

U nastavku rada Narodna skupština je usvojila u celini Predlog odluke o obrazovanju anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti u trgovini električnom energijom i finansijsko-bankarskim poslovima povezanim sa tom trgovinom.

Pošto je usvojila predlog da u svom sastavu ima šest potpredsednika, Narodna skupština je prema utvrđenoj listi kandidata za potpredsednike Narodne skupštine, za potpredsednike izabrala Emiliju Krstić, člana Demokratske stranke Srbije i Dušana Petrovića, člana Demokratske stranke.

Pošto je obavljeno razmatranje i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda, predsednik Narodne skupštine Predrag Marković je zaključio Prvu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2004. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
subota, 20. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja