Nedelja, 4. jun 2006.

Predstavljen redovni tromesečni izveštaj o radu Narodne skupštine

Predsednik Narodne skupštine Predrag Marković istakao je na redovnoj konferenciji za novinare, predstavljajući rezultate rada u prethodna tri meseca, da je Narodna skupština nastavila zakonodavnu aktivnost donošenjem 31 zakona, od kojih jedan broj uređuje oblasti koje do sada nisu bile zakonski uređene.


Predsednik Narodne skupštine Predrag Marković istakao je na redovnoj konferenciji za novinare, predstavljajući rezultate rada u prethodna tri meseca, da je Narodna skupština nastavila zakonodavnu aktivnost donošenjem 31 zakona, od kojih jedan broj uređuje oblasti koje do sada nisu bile zakonski uređene. On je ponovio da je usvojen set finansijskih zakona kojima se uredila oblast tržišta kapitala. Zadatak institucija u Srbiji i u narednom periodu je podsticanje na saradnju. Tako je Narodna banka donela niz podzakonskih akata, blagovremeno su dostavljeni zakoni u skupštinsku proceduru i na vreme su potpisani ukazi, što je sve omogućilo sprovođenje već usvojenih zakona. U narednom periodu nas očekuje zakonsko regulisanje oblasti prirodnih resursa, tako da se na dnevnom redu naredne sednice nalazi predlog zakona o poljoprivrednom zemljištu, usvajanje nedostajućih zakona važnih zbog identiteta (predlog zakona o ličnoj karti), zakoni koji regulišu pitanja ravnospravnosti, zaštitu prava i povraćaj imovine.(Tromesečni izveštaj o radu NSRS možete preuzeti ovde...)

Predsednik Marković je najavio da će Narodna skupština Republike Srbije, na sednici koja je zakazana za ponedeljak 05. maj 2006. godine sa početkom u 11:50 časova, doneti Odluku kojom država Srbija preuzima nadležnosti državne zajednice posle istupanja Crne Gore. On je istakao da na osnovu člana 60. Ustavne povelje, po završetku referenduma i odluke Skupštine Crne Gore, Srbija, kao pravni sledbenik državne zajednice Srbija i Crna Gora mora formalno-pravno da preuzme i uđe u posed onoga što je sama decenijama stvarala. Odlukom Narodne skupštine stvoriće se uslovi da institucije preduzmu sve neophodne korake preuzimanja i ostvarivanja svojih nadležnosti. On je istakao da je Narodna skupština odgovorno radila svoj posao u prethodnom periodu i omogućila, donošenjem preporuke o korišćenju grba, zastave i himne, da Srbija koristi svoje državne simbole . (Tekst Predloga odluke možete preuzeti ovde....)

Predsednik Marković je rekao da je razgovarao sa predstavnicima institucija i stranaka, političkih subjekata, koji moraju da nauče da se dogovore oko donošenja osnovnog zakonskog akta države, i još jednom ponovio da će javnost o ishodima razgovora biti blagovremeno obaveštena.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
nedelja, 24. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja