10.decembar 2012. Predsednik Narodne skuštine i predsednik Državne Dume Ruske Federacije

10.decembar 2012. Predsednik Narodne skuštine i predsednik Državne Dume Ruske Federacije

Ponedeljak, 10. decembar 2012.

Predsednik Stefanović u zvaničnoj poseti Ruskoj Federaciji

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, mr Nebojša Stefanović, sastao se u Moskvi sa predsednikom Državne Dume Ruske Federacije, Sergejom Nariškinim, predsednikom spoljno političkog odbora Aleksejem Puškovim i visokim zvaničnicima Jedinstvene Rusije.


U prvoj zvaničnoj poseti Ruskoj Federaciji, predsednik Skupštine, mr Nebojša Stefanović najavio je novu stranicu u srpsko ruskim odnosima. Predsednik srpskog Parlamenta je istakao da Srbija ne sme da propusti ogromno rusko tržište i mogućnosti koje ono pruža. Predsedniku Državne Dume, poručio je da je za Srbiju Rusija strateški partner. Zahvalio se predsedniku ruske Dume Sergeju Nariškinu na oceni da Rusija Srbiju doživljava kao ključnog partnera na Balkanu. Predsednik Skupštine kaže da će Parlament Srbije usvojiti sve zakone, koji će poboljšati investicionu klimu za ruska ulaganja.

Predsednik Skupštine Srbije sastao se i sa Aleksejem Puškovim, predsednikom odbora za spoljne poslove Državne Dume. Zajednički je ocenjeno da se međuparlamentarne veze moraju razvijati ne samo na nivou odbora za spoljne poslove, već i odbora za ekonomiju, energetiku i druga pitanja. Aleksej Puškov je obraćajući se novinarima posle sastanka izjavio da je njegovo lično mišljenje da, ako međunarodne organizacije i zapadne strukture toliko pažnje poklanjaju bezbednosti kosovskih Albanaca, onda nije jasno zašto toliko malo pažnje posvećuju bezbednosti srpske manjine. To su očigledni dvostruki aršini, istakao je on. Predsednik Skupštine Srbije istakao je da se pregovori i sve aktivnosti u rešavanju problema Kosova i Metohije moraju odvijati u okviru rezolucije 1244 SB UN, što je uostalom i stav Ruske strane koja pruža stalnu i principijelnu podršku srpskim stavovima. Produbljivanje bilateralne saradnje, stalne konsultacije i usaglašavanje stavova u PS SE i Crnomorskoj inicijativi, dobar su putokaz buduće saradnje na svim poljima, zaključio je Stefanović.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, mr Nebojša Stefanović sastao se i sa visokim zvaničnicima vladajuće „Jedinstvene Rusije“, Vladimirom Vasiljevim i Neverovim Ivanovičem.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
sreda, 25. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja