8. april 2023. Predsednik Narodne skupštine na skupu povodom obeležavanja Svetskog dana Roma

8. april 2023. Predsednik Narodne skupštine na skupu povodom obeležavanja Svetskog dana Roma

Subota, 8. april 2023.

Predsednik Skupštine Srbije na obeležavanju Svetskog dana Roma

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić obratio se danas na skupu koji je u Narodnoj skupštini Republike Srbije održan povodom obeležavanja Svetskog dana Roma.


Čestitajući praznik svim Romima i Romkinjama u Republici Srbiji, istakao je posvećenost države stalnom poboljšanju njihovog položaja, eliminisanju svake društvene nejednakosti, te intenzivnom radu na tome da nijedna zajednica ne bude izostavljena ili diskriminisana u bilo kom pogledu.

Podsetio je da naša zemlja ima sadržajan i kvalitetan zakonodavni okvir, koji osigurava i suštinski unapređuje položaj manjinskih zajednica, marginalizovanih i tzv. nevidljivih grupa u društvu. U cilju uspešne implementacije pomenutog zakonodavnog okvira, kako je dodao, tesno sarađuju i Narodna skupština Republike Srbije, i Vlada Srbije, kao i lokalni nivoi vlasti, sprovodeći državnu politiku predsednika Republike Aleksandra Vučića. „Želim da vam se zahvalim jer ste uvek na strani Srbije, na strani te državne politike, koja podrazumeva napredak u svakom smislu, i koja omogućava da i romsku zajednicu danas osnažujemo, podržavamo i uključujemo u sve aspekte društveno-političkog života. I svaki postignuti uspeh na tom putu ne proglašavamo za gotov posao, već on uvek predstavlja dodatni podstrek za dalje unapređenje položaja Roma i svih drugih nacionalnih manjina, svesni da svojim potencijalima oni daju snažan doprinos zajedničkom radu na daljem razvoju naše Srbije“, poručio je dr Orlić.

Predsednik NS RS je naglasio da romska, kao i sve druge zajednice u Srbiji, mogu, kao i do sada, da računaju na podršku države, te je izrazio posebno zadovoljstvo činjenicom da među poslanicima 13. saziva NS RS ima pripadnika romske zajednice koji pokreću dijalog i diskusije na brojne teme od značaja za državu, ujedno pružajući nemerljiv doprinos radu Skupštine i sprovođenju državne politike.


Foto galerija


Video (1)

Subota, 8. april 2023. | obraćanje predsednika Narodne skupštine na obeležavanju Svetskog dana Roma 08.04.2023.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
subota, 30. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja