23. decembar 2015. Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa ambasadorom Ukrajine u Srbiji

23. decembar 2015. Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa ambasadorom Ukrajine u Srbiji

Sreda, 23. decembar 2015.

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sastao se sa ambasadorom Ukrajine u Srbiji

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom dr Aleksandar Peranović sastao se, u Domu Narodne skupštine, sa ambasadorom Ukrajine u Srbiji Nj.E. Oleksandrom Aleksandrovičem


Peranović se zahvalio ambasadoru na ukazanoj prilici da se upoznaju i pokrenuo razgovor o mogućnosti unapređenja ekonomske saradnje dve zemlje koju, kako je istakao, smatra osnovom kvalitetne i uspešne saradnje među zemljama.

„Kao lekar ne mogu da se ne osvrnem i na veliki prostor za unapređenje saradnje na polju medicine“, naglasio je Peranović.

On se zahvalio na podršci koju je Ukrajina pružila Srbiji ne priznavši jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i istakao da je Srbija tokom prethodnih godina pokazala da je njen osnovni cilj da vodi mirnu, diplomatsku politiku, te da je od izuzetne važnosti da se svi problemi rešavaju za pregovaračkim stolom.

„Upravo takva politika, kakvu vodi premijer Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije dovela je do otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja sa Evropskom unijom“, naglasio je Peranović.

Ambasador Ukrajine izrazio je veliku zainteresovanost za jačanje saradnje između poslaničkih grupa prijateljstva Ukrajine i Srbije i uputio poziv predsedniku i članovima PGP sa Ukrajinom da posete njegovu zemlju i upoznaju se sa kolegama iz ukrajinskog parlamenta.

On je istakao jednu bitnu razliku između dve poslaničke grupe prijateljstva, a to je da u Ukrajini PGP čine članovi isključivo jedne stranke, dok su u Poslaničkoj grupi prijateljstva sa Ukrajinom Narodne skupštine zastupljeni predstavnici više političkih stranaka.

Povodom Peranovićevog predloga da osnova saradnje dve zemlje bude zasnovana na jačanju i unapređenju ekonomske saradnje, ambasador Aleksandrovič istakao je da su ponovo pokrenuti pregovori o slobodnom trgovinskom sporazumu između Srbije i Ukrajine i izrazio nadu da će biti sklopljen do kraja 2016. godine.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
subota, 3. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja