13. februar 2020. Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Kubom prof. dr Ljubiša Stojmirović i ambasador Republike Kube u Srbiji Nj.E. Gustav Trista del Todo

13. februar 2020. Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Kubom prof. dr Ljubiša Stojmirović i ambasador Republike Kube u Srbiji Nj.E. Gustav Trista del Todo

Četvrtak, 13. februar 2020.

Predsednik PGP sa Kubom prof. dr Ljubiša Stojmirović razgovarao sa ambasadorom Republike Kube u Srbiji

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Kubom prof. dr Ljubiša Stojmirović sastao se danas u Domu Narodne skupštine sa ambasadorom Republike Kube u Srbiji Nj.E. Gustavom Trista del Todom.


Stojmirović je upoznao ambasadora sa aktuelnom političkom situacijom u zemlji, napomenuvši da je Skupština Srbije nedavno usvojila Zakon o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika, kao i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima.

Profesor je objasnio da je pomenutim dokumentima predviđeno da cenzus na predstojećim izborima bude tri odsto umesto dosadašnjih pet, kao i da žene na lokalnim i republičkim listama budu zastupljene 40 odsto.

Govoreći o protestima u Crnoj Gori povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u Skupštini Crne Gore, Stojmirović je istakao da Srbija vodi mudru i racionalnu politiku, nastojeći da izbegne sukobe, ali istovremeno zaštiti sopstvene interese i interese srpskog naroda.

Ambasador Republike Kube u Srbiji Nj.E. Gustav Trista del Todo upoznao je, na početku sastanka, prof. dr Ljubišu Stojmirovića sa trenutnim dešavanjima na političkoj sceni Kube. Ambasador je izrazio veliku želju da poseti srpsku opštinu Crna Trava i pozvao članove Poslaničke grupe prijateljstva sa Kubom da budu gosti Ambasade Republike Kube.

Sagovornici su ocenili da su parlamentarni odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri i izrazili uverenje da će Srbija i Kuba nastaviti da neguju dobre odnose i unapređuju saradnju.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
subota, 23. januar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja