25. februar 2020. Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Jermenijom Aleksandar Čotrić u razgovoru sa ambasadorom Jermenije u Srbiji Ašotom Hovakimianom

25. februar 2020. Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Jermenijom Aleksandar Čotrić u razgovoru sa ambasadorom Jermenije u Srbiji Ašotom Hovakimianom

Utorak, 25. februar 2020.

Predsednik PGP sa Jermenijom primio ambasadora Jermenije u Srbiji

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Jermenijom Aleksandar Čotrić sastao se u Domu narodne skupštine sa ambasadorom Jermenije u Srbiji Ašotom Hovakimianom.


Čotrić je istakao da su Srbija i Jermenija prijateljske zemlje, koje su kroz istoriju održavale dobre odnose, ali da se u poslednje vreme intenzivno radilo na jačanju i produbljivanju tih veza, što je rezultiralo međusobnim ukidanjem viza dveju zemalja.

„Naši politički odnosi su tradicionalno dobri, ali zato treba raditi na unapređenju saradnje u oblasti kulture, privrede, saobraćaja i infrastrukture. Ukidanje viza će, pre svega, doprineti boljoj ekonomskoj saradnji i trgovinskoj razmeni, kao i poboljšanju odnosa u oblasti turizma“, podvukao je Čotrić.

Prema njegovim rečima, saradnja Srbije i Jermenije je konačno institucionalizovana i time što je zvanično otvorena Ambasada Republike Srbije u Jermeniji. Čotrić je ambasadoru čestitao na njegovom ličnom angažmanu i aktivizmu, naglasivši da je svojim zalaganjem i poznavanjem prilika u našoj zemlji doprineo da se postigne ovakav rezultat.

Ambasador Jermenije u Srbiji Ašot Hovakimian potvrdio je značaj ukidanja viza, napomenuvši da je time postignut pun reciprocitet. On je podsetio na predstojeću posetu predsednika Parlamenta Jermenije Srbiji, ukazavši na važnost dobre parlamentarne saradnje dveju zemalja.

Na sastanku je bilo reči i o aktuelnim političkim dešavanjima u Srbiji i Jermeniji, kao i izazovima na globalnom nivou.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4