Petak, 20. jul 2007.

Predsednik Oliver Dulić boravio u zvaničnoj poseti Republici Makedoniji

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Oliver Dulić posetio je 20. jula 2007. Republiku Makedoniju, gde je razgovarao sa predsednikom Sobranja Ljubišom Georgijevskim, predsednikom Vlade Republike Makedonije Nikolom Gruevskim, predstavnicima parlamentarne grupe za saradnju sa Srbijom i predsednikom Demokratske stranke Srba u Makedoniji Ivanom Stojiljkovićem.Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Oliver Dulić posetio je 20. jula 2007. Republiku Makedoniju, gde je razgovarao sa predsednikom Sobranja Ljubišom Georgijevskim, predsednikom Vlade Republike Makedonije Nikolom Gruevskim, predstavnicima parlamentarne grupe za saradnju sa Srbijom i predsednikom Demokratske stranke Srba u Makedoniji Ivanom Stojiljkovićem.

Predsednik Dulić je upoznao svoje sagovornike sa ciljevima turneje i inicijativom da se sporazumu CEFTA da parlamentarna dimenzija.

Dulić je ocenio da između Srbije i Makedonije postoji neograničen prostor za saradnju na različitim nivoima, jer se naše države nalaze u sličnom razvojnom periodu kada su u obavezi da izgrade stabilne demokratske institucije.

''Razvoj demokratije međutim mora imati ekonomsku podlogu jer samo stabilan ekonomski razvoj može voditi zemlje regiona ka članstvu u EU'', zaključio je Dulić.

Predsednik makedonskog parlamenta Ljubiša Georgijevski podržao je inicijativu Srbije, ocenjujući da je implementacija CEFTA sporazuma od izuzetnog značaja za sve zemlje potpisnice i da predstavlja važan korak ka liberalizaciji ekonomske saradnje.

U razgovoru sa premijerom Gruevskim predsednik Narodne skupštine je ponovio državni stav Srbije po pitanju Kosova i Metohije i istakao da konačan status pokrajine mora da bude rezultat kompromisa Beograda i Prištine.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
subota, 3. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja