Utorak, 24. novembar 2020.

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova dr Muamer Bačevac razgovarao sa predstavnicima Misije OEBS u Srbiji

Predsednik Odbora je ocenio da je višegodišnja saradnja Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i Misije OEBS u Srbiji bila uspešna i značajno doprinela radu Odbora. Predložio je buduće aktivnosti, pored ostalog i u oblasti sprečavanja nasilja nad ženama, kao i daljeg unapređenja prava nacionalnih manjina.


Džon Klejton (John Clayton), šef Odeljenja za demokratizaciju Misije OEBS u Srbiji izrazio je zainteresovanost da se nastavi saradnja i ukazao na potrebu da se nakon usvajanja zakona prati i njihova primena, te izrazio spremnost da Misija OEBS pruži podršku u realizaciji aktivnosti Odbora u praćenju primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici. Takođe se razgovaralo o nastavku organizovanja sednica van sedišta kada to okolnosti budu dozvolile. Reči je bilo i o zajedničkoj saradnju sa novim Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, kao i sa Zaštitnikom građana.

Predstavnici Misije OEBS upoznali su predsednika Odbora sa programom stručne prakse i angažovanja stažista u pet državnih institucija, među u kojima je i Narodna skupština. Takođe su pomenuli i pozvali članove Odbora da učestvuju na seminarima za nove poslanike koji će se organizovati onlajn zbog situacije sa pandemijom. Sagovornici su se složili oko dalje zajedničke saradnje u svim navedenim oblastima.

Pored Džona Klejntona na onlajn sastanku učestvovali su i Agnes Bodens (Agnes Bodens), Mikela Turman (Micaela Thurman) i Bogdan Urošević.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
subota, 23. januar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja