28. april 2021. Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Milimir Vujadinović sa predstavnicima Srpskog kulturnog centra „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Bačke Topole

28. april 2021. Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Milimir Vujadinović sa predstavnicima Srpskog kulturnog centra „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Bačke Topole

Sreda, 28. april 2021.

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu primio predstavnike srpskog kulturnog centra iz Bačke Topole

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Milimir Vujadinović primio je danas u Narodnoj skupštini predstavnike Srpskog kulturnog centra „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Bačke Topole, sa kojima je razgovarao o podršci u radu ovom kulturnom centru.


Predstavnici kulturnog centra „Vuk Stefanović Karadžić“ Vladimir Rac, Dragan Tankosić i Saša Gravorac upoznali su Milimira Vujadinovića sa radom ovog kulturnog centra, čiji je osnovni cilj očuvanje tradicije Srba. Naveli su da je čak 350 dece iz Bačke Topole učlanjeno i uključeno u rad ovog udruženja, čija je osnovna delatnost folklor, a postoji i literalna i muzička sekcija.

Tokom razgovora su pohvalili rad Odbora za disjasporu i Srbe u regionu, ističući njegovu otvorenost i spremnost za komunikaciju i saradnju.

Predsednik Odbora Milimir Vujadinović je istakao važnost suživota srpskog stanovništva sa svim nacionalnim zajednicama koje žive u Srbiji, pogotovo na severu Bačke, ali je naglasio i važnost povezivanja sa udruženjima Srba koji žive u regionu i dijaspori.

Suživota i kulturnog povezivanja može biti samo u sredinama koje odlikuje mir, prosperitet i gde postoji visoka stopa zaposlenja, ocenio je Vujadinović i istakao da upravo takvu, uspešnu politiku vodi Srbija, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Vujadinović je u razgovoru posebno istakao važnost inicijative „Mali Šengen“, koju je pokrenuo predsednik Republike, koja omogućava uklanjanje barijera i spajanje celog regiona, na privrednom, kulturnom i bezbednosnom nivou, i od sagovornika zatražio da kroz svoj rad na svakom mestu ističu važnost ove inicijative.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
subota, 29. januar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja