24. januar 2014. Predsednik Narodne skupštine dr Nebojša Stefanović i predsednik Vlade Slovačke Republike Robert Fico

24. januar 2014. Predsednik Narodne skupštine dr Nebojša Stefanović i predsednik Vlade Slovačke Republike Robert Fico

Petak, 24. januar 2014.

Predsednik Narodne skupštine sastao se sa predsednikom Vlade Slovačke Republike

Predsednik Narodne skupštine, dr Nebojša Stefanović je u razgovoru sa predsednikom Vlade Slovačke Republike, Robertom Ficom izrazio zadovoljstvo zbog posete na najvišem nivou, koja, kako je dodao, predstavlja još jedan značajan korak u potvrđivanju iskrenih i prijateljskih odnosa dve zemlje.


Predsednik Stefanović ocenio je da Srbija i Slovačka Republika imaju dosta zajedničkih interesa, kao i da je Srbija posebno zaintesovana za dalje unapređenje ekonomske saradnje dve zemlje. On je ukazao i na značaj međuparlamentarne saradnje, kako zbog prioriteta procesa evroinegracija u okviru kojeg Narodna skupština ima značajnu ulogu, tako i zbog globalnog rasta značaja parlamentarizma u funkciji predstavljanja naroda.

Predsednik Narodne skupštine zahvalio je na pomoći i podršci koju je Slovačka Republika pružila Srbiji u procesu evrointegracija. On je istakao da je početak pregovora o pristupanju Evropskoj uniji od istorijskog značaja za Srbiju i da će u narednom periodu saradnja Srbije i Slovačke Republike na polju evrointegracija, biti izuzetno značajna. Stefanović je dodao da je Srbija, u tom kontekstu veoma zainteresovana da učestvuje u već aktivnim programima slovačke strane u oblasti evrointegracija. U tom smislu ukazao je i na neophodnost da se unapredi saradnja Poslaničkih grupa prijateljstava i odbora dva parlamenta

Predsednik Vlade Slovačke čestitao je Srbiji na otpočinjanju pregovora sa Evropskom unijom i istakao da će Slovačka Republika maksimalno pomoći Srbiji u procesu pregovora i pružiti joj podršku prenošenjem svojih iskustava. On je pozdravio dijalog Beograda i Prištine i istakao da politički stav Slovačke Republike po pitanju Kosova i Metohije ostaje nepromenjen. Premijer Slovačke Republike izrazio je zahvalnost Srbiji na negovanju slovačke nacionalne manjine koja živi u našoj zemlji.

Predsednik Stefanović je zahvalio premijeru Ficou na principijelnoj podršci Slovačke Republike da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
subota, 10. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja