7. oktobar 2013. Predsednik Narodne skupštine u razgovoru sa predsednikom Mađarske

7. oktobar 2013. Predsednik Narodne skupštine u razgovoru sa predsednikom Mađarske

Ponedeljak, 7. oktobar 2013.

Predsednik Narodne skupštine sastao se sa predsednikom Mađarske

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Nebojša Stefanović sastao se danas, u Budimpešti, sa predsednikom Mađarske Janošom Aderom.


Glavne teme razgovora bile su sveokupni odnosi dve zemlje, evropske inegracije i regionalna i ekonomska saradnja.
Sagovornici su ocenili da je ekonomska saradnja između dve zemlje dobra i istakli da ima prostora za dalje unapređenje, a posebno u povećanju obima investicija. Istaknuto je i da postoje planovi za dalje ulaganje Mađarske u oblasti malih i srednjih preduzeće, infrastrukture, energetike, poljoprivrede i turizma.
Tokom razgovora Janoš Ader je istakao da će Mađarska pružiti Srbiji snažnu i punu podršku tokom procesa evrointegracija.
Sagovornici su dogovorili konkretne oblasti u okviru procesa evrointegracija, u kojima će Mađarska pružiti podršku Srbiji i to: razvoj i unapređenje pravosudnih profesija, javnih beležnika i izvršitelja, strateško planiranje i pripremanje IPA i drugih projekata u oblasti pravosuđa i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije u procesu pregovaranja sa Evropskom unijom, ali i svim ostalima za koje srpska strana pokaže interes.
Tokom zvanične posete Mađarskoj predsednik Stefanović učestvovaće na Evro-atlantskoj konferenciji predsednika parlamenata zemalja zapadnog Balkana i sastaće se i sa predsednikom Parlamenta Mađarske Laslom Koverom, ministrom spoljnih poslova Mađarske Janošem Martonijem, šefom poslaničke grupe FIDES u mađarskom Parlamentu Antal Roganom i sa predstavnicima dijaspore u Mađarskoj.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1