1. novembar 2012. Predsednik mr Nebojša Stefanović i potpredsednica Žang Rongming

1. novembar 2012. Predsednik mr Nebojša Stefanović i potpredsednica Žang Rongming

Četvrtak, 1. novembar 2012.

Predsednik Narodne skupštine sastao se sa potpredsednicom Svekineske narodne političke konsultativne konferencije

Predsednik Skupštine Nebojša Stefanović i potpredsednica Svekineske Narodne političke konsultativne Konferencije, Žang Rongming složili su se da Srbija i Kina imaju izuzetno razvijene političke, prijateljske i ekonomske odnose koji još više treba da jačaju, uz poruku da kineska vlada aktivno podržava svoja preduzeća da dolaze u Srbiju.


Na zajedničkoj konferenciji za novinare u parlamentu, Stefanović je rekao da je Kina jedan od najznačajnijih i najvećih prijatelja koje Srbija ima i da je želja da se ojača parlamentarna saradnja i mogućnosti za ekonomsku saradnju, jer je Kina jedan od nazn ačajnijih ekonomskih partnera Srbije.
„Razgovarali smo o tome da Kina, koja ima investicije u Srbiji, razmisli o ohrabrivanju budućih investitora i kompanija u Kini da nastave da investiraju u našu zemlj. Takođe, veoma smo zahvalni Kini na njenoj doslednoj podršci i odbrani teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i naših nacionalnih interesa posebno vezanih za Kosovo i Metohiju", istakao je Stefanović.
Gošća iz Kine je navela da obe strane žele da rade na još većem jačanju bilateralne, a posebno parlamentarne i ekonomske saradnje.
Rongming je navela da Srbija poklanja veliku pažnju odnosima sa Kinom i dosledno daje podršku "politici jedne Kine" i dodala da Kina takođe pridaje veliki značaj odnosima sa Srbijom.
Ona je istakla da je u razgovorima sa zadovoljstvom konstatovano da je počela izgradnja mosta Zemun-Borča, kao i da je počeo projekat elektrane "Kostolac", i podvukla da kineski premijer smatra da je most Zemun-Borča simbolički projekat između Kine i Srbije.
"Kineska vlada aktivno podržava svoja preduzeća da dolaze u Srbiju radi ispitivanja tržišta i ispitivanja mogućnosti investiranja a takođe i svoje turiste ohrabruje da posete Srbiju", napmenula je Rongming.
Potpredsednica svekineske konvencije odnosno gornjeg doma kineskog parlamenta je navela da i oni podržavaju jačanje međusobnog političkog poverenja i prijateljstva između dva naroda i takođe pruža podršku ekonomskoj saradnji dve zemlje i ohrabruje svoje preduzetnike i turiste da što više dolaze u Srbiju.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
utorak, 17. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja