25. februar 2023. Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić na otvaranju četvrte godišnje Skupštine Udruženja veterana Posebnih jedinica policije

25. februar 2023. Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić na otvaranju četvrte godišnje Skupštine Udruženja veterana Posebnih jedinica policije

Subota, 25. februar 2023.

Predsednik Narodne skupštine sa veteranima Posebnih jedinica policije

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić otvorio je danas u Domu NS RS četvrtu godišnju Skupštinu Udruženja veterana Posebnih jedinica policije.


Pozdravljajući prisutne, izrazio je zahvalnost veteranima koji su svoj radni vek posvetili službi narodu i državi, i branili ih i tokom najtežih vremena za Srbiju. „Čuvajući našu kuću i štiteći svu njenu decu, zavredeli ste večno poštovanje naroda. Nažalost, u nekim prošlim vremenima, država vam je to poštovanje nepravedno uskraćivala. Neodgovorni ljudi, koji su se nekada nalazili na čelu države, branili su i da čuvamo sećanje na naše heroje, mnoge nepravedno odstranjivali iz službe, one koji su nam otadžbinu branili slali pred tuđe sudove, donosili katastrofalne, poražavajuće odluke po državu, i svesno uništavali kapacitete da se ona brani. Tenkovi, oklopna vozila, PVO sredstva bili su topljeni, sečeni, prodavani u bescenje. Sve to smo uspeli da promenimo. Odnos prema vama, našoj policiji, našoj vojsci učinili smo dostojnim i suštinski ga promenili sprovodeći na svim nivoima državnu politiku predsednika Republike Aleksandra Vučića“, poručio je dr Orlić.

Ukazao je na unapređene uslove rada, materijalne i tehničke, koji su danas obezbeđeni za vojsku i policiju, te zahvalio veteranima na sprovođenju brojnih i značajnih humanitarnih akcija, kao i na promociji vojske i policije među mladima. „Svojim delom, pripadnici naše vojske i policije postali su našem narodu simbol najlepših vrlina i najviših moralnih karakteristika - hrabrosti, snažne volje, istrajnosti, rodoljublja i nepokolebljivosti u ispunjenju poverenih zadataka. Hvala vam za nesebičnu ljubav koju ste prema Srbiji pokazali“, zaključio je dr Orlić.

Nakon svečanosti, predsedniku Narodne skupštine dodeljeno je priznanje, plaketa Udruženja veterana PJP.


Foto galerijaPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
subota, 3. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja