Utorak, 12. jun 2007.

Predsednik Narodne skupštine razgovarao sa predsednicom mađarskog parlamenta

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Oliver Dulić razgovarao je u Segedinu sa predsednicom Parlamenta Republike Mađarske Katalin Sili.Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Oliver Dulić razgovarao je u Segedinu sa predsednicom Parlamenta Republike Mađarske Katalin Sili. Sastanak je održan u sklopu unapređenja već postojećeg zajedničkog programa tolerancije.

Oliver Dulić je istakao da je saradnja dva parlamenta od posebne važnosti zbog toga što je Mađarska važan partner Srbije u procesu evropskih integracija, ali i zbog činjenice da u Srbiji živi velika mađarska nacionalna zajednica.

„U našem parlamentu postoji potpuna saglasnost da nacionalne manjine treba da se osećaju sigurno u Srbiji, i da više niko ne bude diskriminisan zbog nacionalne pripadnosti“, rekao je Dulić.

Dulić je pozvao na veću saradnju Srbije i Mađarske u oblastima ekonomije i kulture. „Da bi se to postiglo, potrebno je da oba parlamenta stalno ohrabruju svoje vlade da iskoriste sve mogućnosti regionalne saradnje i da se što pre ratifikuju potpisani sporazumi o kulturnoj saradnji“, smatra Dulić.

Predsednica mađarskog parlamenta čestitala je Duliću na izboru za predsednika Skupštine i pozdravila formiranje nove demokratske Vlade Srbije.

Oliver Dulić i Katalin Sili sastaće se ponovo 26. jula ove godine na otvaranju „Kampa tolerancije“ u Bačkoj Topoli, koji i ove godine organizuju parlamenti Srbije i Mađarske.

Razgovoru u Segedinu prisustvovali su narodni poslanici Balint Pastor i Laslo Varga.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
petak, 8. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja