20. maj 2022. Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije sastao se danas sa ministrom turizma Grčke

20. maj 2022. Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije sastao se danas sa ministrom turizma Grčke

Petak, 20. maj 2022.

Predsednik Narodne skupštine razgovarao sa ministrom turizma Grčke

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom turizma Grčke Vasilisom Kikilijasom, koji boravi u zvaničnoj poseti Beogradu.


Predsednik Narodne skupštine izrazio je zadovoljstvo stalnim napretkom političkog dijaloga i sveukupne saradnje Srbije i Grčke. Predsednik Skupštine Dačić izrazio spremnost da doprinese daljem unapređenju bilateralnih odnosa i istakao da je Srbija zainteresovana za proširenje i produbljivanje ekonomsko-trgovinske saradnje sa Grčkom. Kao oblasti gde postoji značajan neiskorišćen potencijal, podvukao je proizvodnju hrane, zajedničke projekte u oblasti saobraćajne i energetske infrastrukture, razvoj malih i srednjih preduzeća, a naročito saradnju u oblasti turizma koja ima poseban značaj, imajući u vidu da preko 50 % turista iz Srbije svoj letnji odmor provodi u Grčkoj.

Ministar turizma Grčke Vasilis Kikilijas izrazio je zahvalnost na gostoprimstvu i zadovoljstvo što ima priliku da poseti Srbiju. Naglasio je da narod i vlada Grčke ostaju posvećeni očuvanju i jačanju tradicionalnog prijateljstva sa Srbijom. Istakao je da je Grčka zainteresovana da unapredi saradnju u oblasti turizma, naročito u predstojećoj turističkoj sezoni, s obzirom da su rezultati turističkog prometa prethodnih sezona bili manjeg obima zbog pandemije. Napomenuo je da građanima Republike Srbije za ulazak u Grčku više nisu potrebni sertifikati o vakcinaciji, PCR testovi i PLF obrasci, te da grčka letovališta očekuju oko 900.000 srpskih turista ove sezone. Kikilijas je takođe rekao da se trenutno razgovara sa privatnim mobilnim operaterima o ukidanju ili smanjenju tarifa rominga za srpske turiste, kao i da se vode pregovori sa nacionalnim avio kompanijama obe zemlje kako bi se uveo veći broj regularnih i čarter letova.


Foto galerijaPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
nedelja, 3. jul
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja