Sreda, 3. oktobar 2007.

Predsednik Narodne skupštine razgovarao sa francuskim parlamentarcima

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Oliver Dulić primio je danas u Domu Narodne skupštine delegaciju Nacionalne skupštine Republike Francuske koju su predvodili poslanici Žan-Pjer Difo i Žan-Mišel Feran.Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Oliver Dulić primio je danas u Domu Narodne skupštine delegaciju Nacionalne skupštine Republike Francuske koju su predvodili poslanici Žan-Pjer Difo i Žan-Mišel Feran.

U razgovoru predsednik Dulić je naglasio da Narodna skupština intenzivno radi, da je donet veliki broj zakona i da će izmenama Poslovnika biti ubrzana procedura usvajanja zakona vezanih za evropsko zakonodavstvo. Rekao je da očekuje da nas Francuska podrži u naporima da se što pre uključimo u evrointegracije.

Francuski parlamentarci su ocenili da su međuparlamentarni odnosi veoma važni i da parlamentarna diplomatija može da ima ima značajnu ulogu u napretku Srbije ka evropskim integracijama. Istakli su da je Kosovo teško pitanje za Srbiju, ali je isto tako teško i za Evropu i da su došli ovde kako bi se neposredno upoznali sa situacijom.

Dulić je upoznao francuske parlamentarce sa stavovima o budućem statusu Kosova i Metohije i istakao da rešenje ovog pitanja treba da bude takvo da ne destabilizuje situaciju na Balkanu. Upozorio je da bi u ovoj fazi bilo jako loše doneti jednostrano rešenje i to bi sigurno izazvalo reakcije. Založio se za dijalog i istorijsko pomirenje Srba i Albanaca, jer je to od suštinskog značaja za izgradnju budućih odnosa. Brzo rešenje statusa Kosova, po oceni Dulića, ne bi doprinelo stabilnosti i uspostavljanju novih odnosa u regionu. Srbija se zalaže za jačanje saradnje u regionu i ona može da bude izvoznik stabilnosti i kreativnih rešenja, ali je potrebno malo više razumevanja od strane međunarodne zajednice, rekao je predsednik Narodne skupštine.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2