23. april 2013. Predsednik Narodne skupštine u razgovoru sa delegacijom Predsedništva Bosne i Hercegovine

23. april 2013. Predsednik Narodne skupštine u razgovoru sa delegacijom Predsedništva Bosne i Hercegovine

Utorak, 23. april 2013.

Predsednik Narodne skupštine razgovarao sa delegacijom Predsedništva Bosne i Hercegovine

Predsednik Narodne skupštine, mr Nebojša Stefanović, primio je danas Nebojšu Radmanovića, Predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine i Bakira Izetbegovića, člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, koji borave u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.


Predsednik Stefanović je poželeo dobrodošlicu članovima delegacije Bosne i Hercegovine i istakao da se Srbija zalaže za unapređenje parlamentarne a posebno ekonomske saradnje. U tom smislu je istakao da će Narodna skupština u narednom periodu kroz zakonodavnu aktivnost pružiti podršku unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje, posebno u oblasti poljoprivrede i zajedničkog nastupa na trećim tržištima.
Predsednik parlamenta je naglasio postojanje političke volje za jačanje institucija pravosuđa, kao i nulti stepen tolerancije prema korupciji i kriminalu što ima za cilj vraćanje poverenja građana u institucije i privlačenje stranih investitora.
Stefanović je tokom sastanka izrazio zahvalnost na principijelnoj podršci i nepriznavanju Kosova i Metohije.
Obe strane su se složile da su proces reformi i prihvatanje evropskih standarda važni za dve zemlje kako bi se poboljšali uslovi života svih građana.
Zajednički je konstatovano da je neophodna politička volja za unapređenje regionalne saradnje i rešavanje otvorenih pitanja jer se radi o praktičnim pitanjima i ciljevima koji određuju sudbinu ljudi.
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine, Nebojša Radmanović je ocenio da su odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine bolji i pružio podršku zajedničkim projektima dve zemlje. On je uputio i poziv predsedniku Narodne skupštine Republike Srbije da poseti Bosnu i Hercegovinu.
Zajednički je ocenjeno da bi saradnja parlamenata mogla da bude bolja i da bi trebalo razmotriti pitanja od zajedničkog interesa u međunarodnim organizacijama u kojima Srbija i Bosna i Hercegovina učestvuju.
Član predsedništva, Bakir Izetbegović izjavio je da je mir najvažniji za privlačenje stranih investicija u regionu, dao podršku pregovorima Srbije sa Prištinom i naglasio da je na nama, ako pravilno tumačimo interese, da bude što manje nesporazuma a što više sporazuma.
Izetbegović i Radmanović su dali podršku Srbiji na njenom evropskom putu, a zajednički je ocenjeno da su Srbija i Bosna i Hercegovina opredeljene za Evropsku Uniju i da u tom procesu treba svi zajednički da učestvujemo.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5