8. oktobar 2012. Predsednik Narodne skupštine u razgovoru sa zamenikom predsednika Saveta Federacije ruske Dume

8. oktobar 2012. Predsednik Narodne skupštine u razgovoru sa zamenikom predsednika Saveta Federacije ruske Dume

Ponedeljak, 8. oktobar 2012.

Predsednik Narodne skupštine primio zamenika predsednika Saveta Federacije ruske Dume

Predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović, primio je Aleksandra Toršin, zamenika predsednika Saveta Federacije ruske Dume sa saradnicima među kojima su bili i Vera Stepanenko, predsednik Komisije za politiku zaštite životne sredine moskovske gradske Dume, Igor Matveev, zamenik načelnika Uprave za međunarodne odnose Saveta Federacije ruske Dume, Andrej Tulaev, zamenik šefa kabineta A.Toršina, Nina Toršina, osnivač Međunarodne humanitarne fondacije „Sveti Sava Osvećeni“ i supruga gospodina Toršina, Aleksandr Kožurin, zamenik generalnog direktora AD „Zarubežnjeft“ i Vladimir Putjatin, dopisnik radio stanice „Glas Rusije“.


Aleksandar Toršin je predsednik Međunarodne humanitarne fondacije „Sveti Sava Osvećeni“ čija je misija zaštita hrišćanskih svetinja na Kosovu i Metohiji. Osnovni cilj fondacije, osnovane prošle godine, jeste pružanje ekspertske, finansijske i organizacione pomoći na obnovi i očuvanju hramova, manastira i spomenika hrišćanske kulture.
U razgovoru sa predsednikom Narodne skupštine, predstavnici delegacije Saveta federacije, preneli su svoje utiske o situaciji na Kosovu i Metohiji kao i naporima da se srpsko kulturno blago pravoslavnih svetinja očuva, koje je, prema rečima Aleksandra Toršina, deo svetske kulturne baštine.
Predsednik Stefanović se zahvalio gostima na naporima za očuvanje srpske kulturne baštine, ali i na podršci da se zaštiti srpsko i nealbansko stanovništvo od progona.
Zajednički je ocenjeno da odnosi Srbije i Ruske federacije ulaze u novu eru kao i da bi i parlamentarna saradnja trebalo da se odvija u proširenom okviru.
Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
subota, 30. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja